El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón
El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón

Baixa la incidència de Covid al mínim de l'any, fregant la sortida del "risc extrem"

En paral·lel, les autoritats sanitàries espanyoles asseguren que la variant britànica s'està estenent menys ràpidament del que es pensaven

La incidència acumulada en 14 dies se situa aquest dilluns en uns 250 casos per cada 100.000 habitants. Aquesta xifra és la més baixa de tot el 2021 i, si segueix evolucionant en aquest sentit, Espanya deixaria d'estar en una situació de "risc extrem". Aquesta davallada també es reflecteix en el nombre de morts, que passen de les 702 de la setmana passada a les 535 d'aquesta.

Aquesta informació arriba després de publicar-se l'últim informe sobre la situació de les anomenades "variants d'interès", entre les quals hi ha la B.1.1.7., altrament coneguda com "variant britànica". Segons aquest informe, el nombre de contagis confirmats per aquesta variant s'eleva a 898.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha indicat en una compareixença que la variant B.1.1.7. s'està estenent de manera més lenta que el que s'havia estimat al principi.

A Catalunya, es concentren quatre dels casos dels quals s'ha informat oficialment, uns 13 si es comptabilitzen els casos que s'han quantificat de manera informal. A més, hi ha detectat un cas de la variant B.1.351, també dita "variant sud-africana", i un possible cas de la variant B.1.525, o "variant nigeriana".

Però no hi ha motius per a l'optimisme, segons Simón: "Ens seguim trobant en incidències altes que no ens permeten relaxar les mesures de control", ha dit el director d'alertes sanitàries.

El nombre de persones vacunades ja ha superat els tres milions, 1,19 milions de les quals ja han rebut les dues dosis del tractament.

ARXIVAT A:
VacunesCovid-19Coronavirus
Anar al contingut