París

Baixa fins al 26% el seguiment de la vaga als transports públics francesos

La sisena jornada consecutiva de vaga als transports públics terrestres a França continua paralitzant França. Només funcionen la meitat dels trens d'alta velocitat, les línies de metro disposen d'un comboi cada mitja hora i només circulen un 35% dels autobusos. Aquest dilluns, però, el seguiment de la vaga ha baixat fins al 26%. La impopularitat de la protesta està desgastant tant els sindicats com l'executiu de Nicolas Sarkozy, i ja s'entreveu el final de les mobilitzacions.

Actualitzat
Sisè dia de vaga en els transports a França. Malgrat un seguiment minoritari i a la baixa, l'aturada continua causant problemes a centenars de milers d'usuaris. La direcció de la companyia ferroviària SNCF ha assenyalat que la proporció de vaguistes era del 26,2%, enfront del 32,2% de divendres passat.

Per part del govern francès, el conseller social de l'Elisi, Raymond Soubie, ha considerat que "els elements positius es multipliquen aquestes últimes hores" i ha augurat un retorn a la normalitat a "mitjans d'aquesta setmana". Soubie creu que dimecres s'iniciaran les negociacions amb els vaguistes.

La Confederació Francesa de Treballadors (CFDT), que reclama des de divendres passat el retorn a la feina, ha demanat que les negociacions comencin ja i no d'aquí a dos dies.
Anar al contingut