Pla mig de l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, atenent els mitjans de comunicació el 4 d'octubre del 2016. (horitzontal)
Pla mig de l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, atenent els mitjans de comunicació el 4 d'octubre del 2016. (horitzontal)

Badalona incrementa la presència policial a Sant Roc davant l'augment de consum de droga a la zona

Actualitzat

ACN Badalona.-Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Badalona incrementaran la presència policial al barri de Sant Roc per controlar la problemàtica entorn al consum i la venda de droga, que s'ha intensificat darrerament. Així ho ha explicat l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, després de reunir-se amb el director general dels Mossos, Albert Batlle. Sabater ha reconegut que la pressió policial al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs ha provocat un trasllat de les persones que consumeixen i venen droga fins al barri de Sant Roc. "Hi haurà major visibilitat de guàrdia urbana i mossos sobretot per tranquil·litzar a la població i transmetre la realitat del control que hi ha sobre la situació", ha dit l'alcaldessa. Sabater ha dit també que s'estan duent a terme investigacions que han de donar resultats en el futur.

Sabater ha assegurat sortir satisfeta de la reunió amb Batlle. Entre d'altres qüestions, s'ha acordat una major presència de policies, en patrulles tàndem entre policia local i policia catalana, en zones conflictives. Entre aquestes ha destacat el barri de Sant Roc, on darrerament s'ha detectat una major presència de consum i venda de droga, com a conseqüència del trasllat d'aquesta població després de la pressió policial que es va dur a terme a la Mina en els darrers mesos. L'alcaldessa ha reconegut que hi han hagut "variacions" pel que fa la població que es desplaça a comprar o consumir droga al carrer i ha assegurat que "hi haurà una resposta en proporció amb la necessitat que genera aquesta problemàtica". En aquest sentit, ha dit que la feina "intensa" que es va dur a terme a la Mina va permetre "resultats molt positius" a la Mina fa uns mesos i ha assegurat que també s'està portant a terme aquesta tasca d'investigació a Sant Roc. "No podem donar calendari sobre quan hi haurà resultats a Sant Roc, el que sí que hi haurà serà major visibilitat de guàrdia urbana i mossos", ha dit. A banda de Sant Roc, el patrullatge conjunt entre policial local i Mossos també s'intensificarà en altres zones considerades més problemàtiques com el conjunt del districte 6, que no només engloba Sant Roc sinó també Artigues i el Remei; el districte quatre amb els barris de Llefià i la Salut i la zona d'oci nocturn de Can Ribó dins del districte 1. Amb aquest increment de patrullatge, Sabater ha explicat que es donen per "satisfets" després d'haver denunciat la necessitat de més agents a la ciutat. Tot i això, ha detallat que l'augment de les patrulles tàndem no vol dir que hi haurà més agents destinats a Badalona sinó que s'organitzaran de tal manera que hi haurà més agents al carrer. Aquest compromís però no té xifres exactes i a partir d'ara els dos cossos policials estudiaran com portar-lo a la pràctica, ha dit l'alcaldessa. Sobre les queixes per la situació a l'estiu, ha assegurat que els han comunicat que "no hi havia constància de la disminució", tot i que ha reconegut que no sabien pogut fer els tàndems entre els dos cossos policials i que això s'havia suplert amb més presència de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (Arro) a les zones conflictives. Per últim, Sabater ha celebrat que Badalona es troba cinc punts per sota de la mitjana de l'índex delinqüencial català, amb 38,27 delictes per cada miler d'habitants, quan a Catalunya hi ha 43,95 delictes per cada miler d'habitants.

Anar al contingut