Bad Gyal reivindica el seu "empoderament femení" en un concert al MOMA de Nova York

Amb 22 anys, ha passat de ser una adolescent rebel de Vilassar de Mar a convertir-se en una estrella internacional amb milions de visionats a YouTube

Xesco ReverterActualitzat

La cantant de Vilassar de Mar Bad Gyal viu un gran moment artístic. Amb només 22 anys, Bad Gyal, el nom artístic d'Alba Farelo, viu una projecció internacional imparable, amb pocs precedents a la música catalana.

Aquest cap de setmana ha actuat a Nova York, al MOMA. Mil espectadors han vist les coreografies de les seves cançons, quan tot just acaba de firmar un contracte amb la discogràfica nord-americana Interscope, segell que porta cantants com Madonna, Eminem o Lana del Rey.

"Estic tenint oportunitats supergrans que no havia tingut mai a la meva carrera. I he notat que, a l'hora d'escriure cançons, ara estic a un altre nivell, però perquè, òbviament, si et posen el millor productor del món al costat, tu puges. Ara sento que és l'hora d'ensenyar al món qui soc en el meu màxim moment."

En poc temps ha passat de ser una adolescent rebel de Vilassar de Mar a convertir-se en una estrella internacional amb milions de visionats a YouTube. La seva primera cançó editada amb Interscope, "Santa María", ja té més de 3 milions de reproduccions.

 

 

La seva forta personalitat i el seu estil, que barreja el reggaeton, el dancehall jamaicà, el trap i la música electrònica més ballable, han captivat el públic i s'ha convertit en una de les artistes més seguides a les xarxes socials.

Les actuacions i les lletres de Bad Gyal desprenen molta sexualitat. Té crítics que l'acusen de vulgaritzar la dona, però ella els contesta que el que fa és just el contrari, en un exercici intencionat i conscient d'empoderament femení i sense complexos ni prejudicis, i sobretot molt lliure.

"Jo crec que sí que estic fent alguna cosa positiva per a la dona, que estic trencant estereotips. La gent pot pensar que soc una ignorant, una tonta, una estúpida..., però mira qui és al MOMA cantant, saps? Al costat dels quadres."

L'escenari on actua Farelo és el del festival MomaPS1, una de les institucions d'art contemporani més grans dels Estats Units, associada al famós Museu d'Art Modern. El públic en surt encantat.

 

 

Després de Nova York, Bad Gyal torna a Barcelona per ser una de les estrelles del Festival Sónar, on el dissabte 20 de juliol estrenarà espectacle amb temes inèdits i noves coreografies per continuar després fent concerts per Espanya i Mèxic.

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut