Santiago de Xile

Bachelet confirma un nou balanç de 795 morts al terratrèmol de Xile

S'eleva a 795 les víctimes mortals del terratrèmol que dissabte passat va arrasar Xile. Ho ha confirmat la presidenta, Michelle Bachelet, que ha fet una crida a la calma i a posar fi al pillatge i el vandalisme a les zones afectades. Mentrestant, l'ajuda internacional continua arribant al país. Els Estats Units han estat uns dels últims governs a transmetre el seu suport amb la visita de la seva secretària d'Estat, Hillary Clinton, que s'ha reunit amb Michelle Bachelet a Santiago de Xile i ho farà en breu amb el president electe, Sebastián Piñera.

Actualitzat
Per primera vegada des del desastre, el Ministeri de Salut ha donat dades dels ferits: unes 500 persones, un centenar de les quals es troben en estat greu. La xifra de damnificats es manté en els dos milions.

Bachelet ha reconegut que "les xifres augmentaran". Després de la regió de Maule, la més afectada ha estat la de Bío Bío, seguida d'O'Higgins. Valparaíso, La Araucanía i Santiago també han registrat víctimes mortals.

Les localitats costaneres són les que s'han endut la pitjor part. I és que el tsunami que va afectar la costa central xilena ha causat més víctimes mortals que el sisme que el va precedir. El Ministeri de Defensa ha reconegut un error de predicció en descartar la possibilitat del fenomen després del terratrèmol.

Soldats contra el pillatge

El caos es va apoderar de les zones més afectades. Per primera vegada des del final de la dictadura d'Augusto Pinochet, es va tornar a instaurar el toc de queda per lluitar contra el pillatge, el vandalisme i la violència.

El govern ha ordenat el desplegament de 10.000 soldats a les zones més afectades de la costa. Els militars tenen l'ordre d'utilitzar la força de manera dissuasòria i per tranquil·litzar els ciutadans. La seva arribada ha estat aplaudida per gran part de la població civil.


VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut