La seu d'AstraZeneca a Macclesfield, a Anglaterra
La seu d'AstraZeneca a Macclesfield, a Anglaterra

AstraZeneca contractarà 1.000 persones en 5 anys a Barcelona per a un nou hub d'R+D

La companyia farmacèutica preveu una inversió de 800 milions d'euros, la més gran en recerca que s'ha fet a Catalunya segons el govern

RedaccióActualitzat

La companyia AstraZeneca impulsa a Barcelona un centre europeu centrat en la recerca i el desenvolupament de nous medicaments i vacunes. Preveu una inversió de 800 milions d'euros en 5 anys.

El nou hub s'ubicarà a les oficines que ja acullen el centre de malalties rares d'Alexion --filial d'Astrazeneca--, a l'avinguda Diagonal, on actualment treballen unes 90 persones. Els plans de la multinacional són multiplicar la dimensió i la capacitat d'aquest centre existent, amb la contractació de 1.000 professionals nous de diferents perfils, des d'investigadors sènior fins a talents joves que surtin de les universitats.

El centre integrarà les capacitats d'AstraZeneca i Alexion per trobar tractaments nous en cinc àrees: oncologia; malalties cardiovasculars i metabòliques; malalties respiratòries; vacunes i immunoteràpia, i malalties rares.

"Unirem esforços per convertir-lo en el hub de referència de la companyia a Europa, amb una inversió de 800 milions d'euros en cinc anys, que es farà sempre que les condicions siguin d'estabilitat al país", ha afirmat el president d'AstraZeneca a Espanya, Rick R. Suárez.

Serà un equip "molt divers", amb metges, biòlegs, farmacèutics, especialistes en anàlisi de dades, matemàtics o enginyers de tecnologies de la informació, vinguts de diferents països, ha explicat el vicepresident de desenvolupament clínic d'Alexion i responsable d'investigació d'AstraZeneca a Barcelona, Gonzalo de Miquel.

La presentació d'aquest hub de recerca biomèdica s'ha fet en un acte a l'auditori de Torre Glòries de Barcelona, amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès; la secretària general de Recerca del Ministeri de Ciència i Innovació, Raquel Yotti, i la tinenta d'alcalde de Barcelona Laia Bonet.


La inversió estrangera en R+D "més gran de la història" a Catalunya

Aragonès ha subratllat que la d'AstraZeneca és "en termes quantitatius la inversió estrangera més gran en investigació i desenvolupament de la història de Catalunya". Una inversió "sense precedents" que contribuirà a reforçar la posició de Catalunya com a node "més important en ciències mèdiques del sud d'Europa", ha afegit el president de la Generalitat.

En la mateixa línia, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha qualificat "d'excel·lent notícia" el projecte d'inversió. "Contribueix a reforçar el posicionament del nostre país en l'àmbit tecnològic i en el de les ciències de la vida, i ens projecta internacionalment com un hub preparat i atractiu per rebre inversions d'aquest tipus", ha valorat Torrent en declaracions a l'ACN.

"Estem parlant de la inversió estrangera en recerca i desenvolupament més potent de la història del nostre país, que comportarà 1.000 llocs de treball en cinc anys."

 

El pla d'inversió d'AstraZeneca per als propers anys segueix la tònica d'augment de recursos destinats a Espanya. El 2021, aquesta multinacional, que va llançar al mercat una de les vacunes contra la covid, va invertir a Espanya més de 93 milions d'euros en projectes innovadors, dels quals 48 milions es van destinar a R+D.

En l'últim exercici va reforçar la seva confiança en el país en elevar la inversió total a uns 400 milions d'euros, incloent-hi Alexion.

ARXIVAT A:
Recerca científica
Anar al contingut