Madrid

Aznar podria querellar-se contra José Blanco per acusar-lo de racista

L'expresident del govern espanyol, José María Aznar, va qualificar d'"exotisme històric" l'elecció de Barack Obama com a president dels Estat Units. Les seves paraules van generar reaccions, entre les quals, les de José Blanco. El vicesecretari general del PSOE va dir que aquest pensament és "reaccionari, racista i menysprea la democràcia". En un comunicat, el president de la FAES adverteix que podria emprendre accions legals contra Blanco per aquestes declaracions. A criteri d'Aznar, "només els qui tenen una obsessió malaltissa cap a la meva persona poden confondre el verdader sentit de les meves paraules i qualificar-les de racistes".

Actualitzat
Aznar considera que se l'ha mal interpretat. Assegura que la victòria d'Obama és "un canvi absolutament històric" per als Estats Units i que evidencia que el somni americà és encara viu. "Obama és una persona de raça negra que ha arribat a ser president dels Estats Units, cosa que és un canvi extraordinari per a ells". Aquest és, segons l'expresident, el veritable sentit de les seves declaracions en un reportatge a l'edició espanyola de la revista "Vanity Fair".

En el comunicat, a banda de matisar les seves paraules, Aznar critica durament el socialista José Blanco per acusar-lo de "reaccionari", "racista" i de menysprear la democràcia. El president de la FAES afirma que "només els qui tenen una obsessió malaltissa cap a la meva persona, poden confondre el verdader sentit de les meves paraules i titllar-les de racistes".
Anar al contingut