Madrid

Aznar: "Espanya s'està desvertebrant socialment, territorialment i políticament"

L'expresident del govern espanyol ha afirmat en una conferència que, "només emparades per la Constitució, poden perviure les cultures i les llengües d'Espanya en un entorn global com el d'avui"

RedaccióActualitzat

El dia abans de la conferència de Puigdemont a Brussel·les, José María Aznar ha llançat un crit d'alarma per salvar la unitat territorial, política i social d'Espanya. En una conferència a Madrid, l'excap del govern espanyol i actual president de la FAES ha admès dificultats per poder mantenir un discurs cohesiu i constructiu d'Espanya. Aznar ha diagnosticat l'existència d'una Espanya amb esquerdes territorials, derivades del mal ús del sistema autonòmic; esquerdes socials, derivades de la crisi i de la falta de respostes als joves, i polítiques, amb l'aparició de nous partits sense projecte nacional:

"Junts, durant anys, vam vertebrar Espanya. Vam deixar enrere la visió angoixada i pessimista del nostre país. Però avui tenim un país que s'està desvertebrant socialment, territorialment i políticament"

Aznar reclama segellar aquestes esquerdes per evitar que es converteixin en fractures i diu que la Constitució Espanyola és una garantia per a llengües i cultures com la catalana:

"La unitat no s'oposa a la diversitat, sinó que la fa possible. Només emparades per la Constitució, poden perviure les cultures i les llengües d'Espanya en un entorn global com el d'avui"

Aznar conclou, però, que Espanya no es trencarà.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut