Madrid

Aznar equipara el terrorisme d'ETA i l'islamista, i insisteix que tots els atemptats tenen un autor

L'expresident del govern espanyol José María Aznar ha tornat a parlar de terrorisme en la presentació del seu darrer llibre. Aznar ha afirmat que el terrorisme d'ETA i el terrorisme islamista són el mateix i, per tant, tots els atemptats tenen un autor, seguint la idea que el PP defensa des de la publicació de la sentència de l'11-M. El president de la Fundació FAES ha insistit que tots dos terrorismes tenen "finalitats definides" i que segueixen una "estratègia" amb l'objectiu de "derrocar règims democràtics".

Actualitzat
Aznar ha expressat el seu convenciment que el terrorisme d'ETA "busca destruir la convivència pacífica i en llibertat al País Basc" i que ara s'hi ha d'afegir el terrorisme islàmic, que pretén, segons ha continuat, "acabar amb els regims democràtics occidentals i substituir-los per estats islàmics, on imperi una única llei, la religiosa musulmana". Així, Aznar ha tornat a vincular i relligar els dos terrorismes. Durant la presentació del seu nou llibre, "Cartas a un joven español", títol que recorda un dels llibres de Rilke, Aznar s'ha referit a temes com la llibertat, la idea d'Espanya, l'educació, la família i el terrorisme. Sobre aquest últim, Aznar ha qualificat la negocació política amb els terroristes d'"ineficaç, immoral, il·legal i contraproduent, perquè alimenta el reforçament moral dels terroristes".

Aznar ha insistit a unir els dos terrorismes amb frases com "en la seva vocació totalitària coincideixen el terrorisme islamista i el terrorisme etarra". I també: "De la mateixa manera que algú planifica els atemptats d'ETA i decideix quan, on i sobre qui actuar, buscant fent el major dany possible, això també passa amb els atemptats del terrorisme islamista. Algú també planifica i decideix quan, on i com fer el major dany possible per aconseguir el seu objectiu de derrocar regims democràtics."
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut