Lleó

Aznar entra en campanya i demana el vot per Rajoy per enfortir la nació i derrotar ETA

Cada cop queden menys dies de campanya i tots els partits opten per recórrer als seus pesos pesants. A Lleó, l'expresident José María Aznar ha participat per primer cop en aquesta campanya en un míting del seu candidat, Mariano Rajoy. El líder popular ha destacat la figura del cap de llista del PP i l'ha assenyalat com l'únic que pot enfortir la nació, millorar la convivència democràtica i derrotar ETA. Tant ell com Rajoy han fet una crida al vot moderat i han acusat Zapatero de buscar el vot dels radicals. A Catalunya, el PP s'ha compromès a respectar les inversions de l'Estatut "mentre estigui en vigor".

Actualitzat
Últim diumenge de campanya electoral i primera aparició del líder del PP, José María Aznar, que ha donat el seu suport incondicional al candidat del seu partit, Mariano Rajoy. L'expresident del PP ha demanat el vot pel candidat popular per cinc raons: "enfortir la nació espanyola"; "millorar la convivència democràtica a Espanya, deteriorada aquests anys"; derrotar el terrorisme d'ETA sense "negociar la llibertat dels espanyols ni l'autodeterminació"; impulsar l'economia espanyola perquè "vénen anys durs", i "tornar a posar Espanya al món". Per la seva banda, Rajoy ha agraït la presència d'Aznar amb la frase "estarà sempre en la meva memòria, el meu cap i el meu cor". A més ha recordat que el va nomenar cinc vegades ministre. El candidat popular ha carregat contra José Luis Rodríguez Zapatero perquè diu que "fuig de la moderació, de l'equilibri, de la raó, i va desesperat a demanar el vot dels radicals". Rajoy s'ha mostrat emocionat en l'acte a la plaça de toros de Lleó amb 15.000 simpatitzants i ha dit que és el més bonic al qual ha assistit mai.

A Catalunya, la candidata del PP, Dolors Nadal, acompanyada de Daniel Sirera, ha assistit, a Rubí, a la celebració del Dia d'Andalusia. Durant la visita ha criticat Zapatero per sotmetre's, ha dit, a Esquerra, partit que s'oposa a la línia de molt alta tensió provnent de França. Aquesta ha estat la segona incursió que la campanya dels populars catalans ha fet a Rubí, un dels feus socialistes.
I el número dos de la llista per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, ha garantit que si el PP arriba al govern complirà la disposició addicional tercera de l'Estatut, que preveu una inversió anual del 18,8% a Catalunya, mentre aquest text legal "sigui una norma en vigor".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut