València

Aznar, doctor "honoris causa" de la Universidad Cardenal Herrera de València

L'expresident del govern espanyol, José María Aznar, ha estat investit doctor "honoris causa" per la Universitat Cardenal Herrera CEU, en un acte que s'ha celebrat al Palau de la Música de València. En el seu discurs, Aznar ha advertit que la crisi econòmica actual serà "dura, llarga i més profunda com més es trigui a fer-hi front". Sobre el model autonòmic, l'expresident espanyol ha dit que cal "assegurar" el sistema en els termes que estableix la Constitució. Ha titllat la situació actual d'"absurd" al pensar que "mentre el tot s'empobreix, les parts poden fer-se més riques".

Actualitzat
A l'acte hi ha assistit el president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, l'alcaldessa de València, Rita Barberà, l'expresident valencià, Eduardo Zaplana i el candidat del PP a les eleccions europees, Jaime Mayor Oreja.

José María Aznar ha demanat a l'executiu que actui com més aviat millor per pal·liar la situació econòmica i ha suggerit crear "un gran corrent de confiança" per "tornar al camí del progrés". Com més es trigui en afrontar" la situació, ha afegit, "més dura i llarga" serà.

L'expresident ha tingut paraules molt contundents sobre el clima polític actual. "Busca la radicalitat, l'exclusió i l'extremisme bel·ligerant contra la Constitució". Alguns exemples són, segons Aznar, diversos "episodis d'enfrontament territorial" i el "deteriorament institucional" que ja evidencien alguns símptomes.

Aznar ha reclamat que es treballi per recuperar "el consens" perquè "s'ha passat de reconèixer la pluralitat a impugnar el que ens uneix".
Anar al contingut