Lleó

Aznar diu que l'actual estat de les autonomies és inviable i avisa que el PP el retallarà

L'expresident del govern espanyol José María Aznar ha estat l'últim a referir-se a la possibilitat que Espanya hagi de ser rescatada per la crisi del deute. Aznar diu que Espanya ja està intervinguda "de fet" i que el que ara es discuteix és només si ho serà també "de dret". Segons l'expresident espanyol, l'actual estat de les autonomies, tal com està configurat, no és viable ni políticament ni financerament, i avisa que quan el PP guanyi el reformaran.

Actualitzat
José María Aznar sosté que les mesures i reformes que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero està aplicant per fer front a la crisi no són en realitat fruit del seu programa electoral o de les seves decisions pròpies, sinó que són "unes obligacions" que l'executiu està acatant i que li estan imposant des de fora. Dit en altres paraules, segons l'expresident espanyol, Espanya "està sent intervinguda de fet". Aznar ha afegit que això és el que passa quan un país "és incapaç" de governar-se, que "des de fora se li han d'imposar unes normes".

Aznar ha fet aquestes declaracions a Lleó, on assisteix a la cimera del PP a l'exterior. En la seva intervenció, l'expresident espanyol ha assegurat que Espanya viu una situació "límit" de la qual n'és directament responsable l'actual president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a qui ha titllat d'"incompetent".

Segons Aznar, en l'actual moment de crisi econòmica, Espanya no està per tenir "disset institucions que fan les mateixes coses o disset organismes que fan les mateixes coses". Al seu parer, l'actual estat de les autonomies, tal com està configurat, és inviable políticament i financerament i avisa que algú ha de "posar el cascavell al gat" per solucionar la situació. I aquest algú serà el PP, perquè Aznar està convençut que guanyarà les eleccions generals del 2012.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut