L'expresident del govern espanyol José María Aznar durant la presentació del seu llibre a Barcelona (EFE)
L'expresident del govern espanyol José María Aznar durant la presentació del seu llibre a Barcelona (EFE)

Aznar assegura que a les generals "es decidirà si l'ordre constitucional es manté"

Actualitzat

L'expresident del govern espanyol José María Aznar ha tornat a Catalunya per presentar el seu últim llibre, "El futuro es hoy". Ho ha fet al costat de qui va ser ministre seu Josep Piqué. Aznar ha afirmat que, en les pròximes eleccions generals, els ciutadans decidiran si l'ordre constitucional "es manté" o "desapareix":

"On no hi ha ordre constitucional no hi ha llei alternativa a això, només el desordre. Això és el que en cap cas ens podem permetre, que és el que ens estem permetent: un país desordenat on l'ordre constitucional trencat no es restableix."

Aznar ha assegurat que els independentistes catalans van fer un cop d'estat i van cometre un delicte de rebel·lió la tardor del 2017 i que aquest cop d'estat "encara no s'ha desarticulat":

"Penalment es diu rebel·lió i políticament es diu colpisme."

Per aquest motiu, Aznar ha considerat una "amenaça" el PSOE de Pedro Sánchez, perquè va arribar a La Moncloa amb el suport dels partits "secessionistes" i l'"extrema esquerra".

 

Aznar i Piqué durant la presentació del llibre de l'expresident espanyol (EFE)

 

 

Qui va ser president del govern espanyol entre el 1996 i el 2004 ha fet una defensa aferrissada de la Constitució.

"Em defineixo com a integralment constitucionalista, ja que la Constitució no només no és el problema d'aquest país, és la solució."

Entre els assistents a la presentació hi havia el nou líder del PP Català, Alejandro Fernández; l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo, i l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz.

 

José M.ª Aznar i Ana Botella entre l'exministre Josep Piqué i el president de Planeta, Josep Creuheras (EFE)

 

ARXIVAT A:
PPConstitució espanyola
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut