Aznar, assegut al costat de la seva dona, Sáenz de Santamaría i Soria.(Foto: EFE)
Aznar ha intervingut al Club Siglo XXI. (Foto: EFE)
Madrid

Aznar adverteix que hi ha "eines en la Constitució" per evitar "la gravíssima deslleialtat d'alguns"

L'expresident espanyol afirma, sense esmentar Catalunya, que l'esforç que s'ha fet per assolir l'estat autonòmic no pot ser "malbaratat" per aquesta "deslleialtat". Aznar ha advertit que "no està oberta la discussió" sobre la sobirania espanyola en una conferència a Madrid, on l'ha acompanyat la número 2 del govern del PP, Soraya Sáenz de Santamaría.

RedaccióActualitzat
José María Aznar ha advertit que la Constitució Espanyola disposa d'"eines" per evitar la "gravíssima deslleialtat d'alguns". L'expresident espanyol ha afirmat, sense esmentar Catalunya, que l'esforç que s'ha fet per assolir l'estat autonòmic no pot ser "malbaratat" per aquesta "deslleialtat". Aznar ha tornat a opinar en una conferència a Madrid, on l'ha acompanyat, entre d'altres, per la número 2 del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, a més de la seva dona i alcaldessa de Madrid, Ana Botella.

Aznar ha remarcat que cal "garantir la unitat nacional tant com l'autonomia" i també la "igualtat i solidaritat" de tots els espanyols. Segons Aznar, el govern de Mariano Rajoy hauria de deixar clar que "no està oberta la discussió" sobre la sobirania de la nació espanyola i, per tant, qualsevol nou acord s'ha de fer "per reforçar la nació i no per debilitar-la".

Aznar també ha demanat a Rajoy un "reformisme d'alta intensitat" per poder "donar continuïtat al projecte nacional que va formular el PP". Entre les mesures que considera necessàries, ha tornat a citar una baixada d'impostos, com ja va fer en una entrevista televisiva. Segons Aznar, l'actual sistema fiscal "no s'adapta a la societat". A més, ha afegit que convé ordenar "eficaçment" el repartiment de les competències, mitjançant una reforma de les administracions públiques.

Un miler de persones han escoltat Aznar a la conferència organitzada per l'exministre Eduardo Zaplana amb motiu del 35è aniversari de la Constitució. La nova intervenció pública de l'expresident espanyol arriba després de l'entrevista que va concedir a Antena3, en què ja es va mostrar crític amb part de la gestió de Rajoy, i un altre discurs en què va argumentar que només pretenia defensar els espanyols.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut