Ayuso: "Madrid no està en rebel·lia, complirà les ordres però anirem als tribunals"

La Comunitat de Madrid s'havia resistit a aplicar les mesures assegurant que la resolució "jurídicament no és vàlida"

RedaccióActualitzat

Isabel Díaz Ayuso diu ara que complirà les mesures aprovades pel Ministeri de Sanitat per contenir els contagis de Covid-19. "Aquesta comunitat no està en rebel·lia", ha dit a l'Assemblea madrilenya, on ha assegurat que "acatarem, però anirem als tribunals"

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publicat aquest dijous confirma els tancaments perimetrals a les ciutats més grans que tinguin els indicadors sanitaris disparats, malgrat que encara preveu gairebé una dotzena d'excepcions que podrien deixar la mesura en paper mullat.

El govern de la Comunitat de Madrid ha anunciat que aquest divendres presentaran un recurs a l'Audència Nacional en què sol·licitaran mesures cautelars.

Per tant, entren en vigor les obligacions que el Ministeri ha aprovat per a totes les comunitats en relació amb les ciutats més grans. La decisió s'ha pres amb l'oposició de Madrid, però també de Catalunya, Andalusia, Galícia i Ceuta.

La presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, i el titular de Sanitat, Salvador Illa, havien tancat un preacord amb La Moncloa, del qual el govern de Díaz Ayuso se n'ha desdit. El text publicat al BOE dona 48 hores al govern de la comunitat de Madrid perquè faci efectiva les mesures de contenció establertes un cop que els arribi la notificació.

Concretament, determina que si concorren les circumstàncies que descriuen la situació que es viu a onze municipis de Madrid, inclosa la capital d'Espanya, l'obligació de les comunitats autònomes és aplicar les mesures.

A banda de la publicació del BOE, Sanitat ha enviat una ordre comunicada a les autoritats autonòmiques del govern d'Ayuso.

El ministre diu que no preveu una possible desobediència de Madrid, malgrat que el conseller de Sanitat de la comunitat, Enrique Ruiz Escudero, ha assegurat que la resolució "jurídicament no és vàlida".

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut