La presidenta madrilenya ha rebut una figura amb el seu rostre fent el gest de la botifarra
La presidenta madrilenya ha rebut una figura amb el seu rostre fent el gest de la botifarra (Europa Press/Eduardo Parra)

Ayuso s'avé a ser investida "presidenta de Tabàrnia" i es compara amb Isabel la Catòlica

La presidenta de la comunitat de Madrid ha fet un discurs en què ha carregat contra l'independentisme

Redacció / AgènciesActualitzat

Polítics i tertulians antiindependentistes han entronitzat aquest dimarts Isabel Díaz Ayuso, de forma irònica, com a "presidenta de Tabàrnia" a Madrid, després d'un dinar en un restaurant de la ciutat.

La presidenta de la comunitat de Madrid ha participat a l'acte i ha dit que pensa "unir" aquest "regne" amb el de la Comunitat de Madrid, o com n'hi ha dit ella, "Tabernia".

D'aquesta manera Ayuso s'ha comparat amb Isabel la Catòlica: "Una nova Isabel torna a unificar dos regnes: Tabàrnia i Tabèrnia".

Aquesta plataforma antiindependentista ha nomenat la presidenta madrilenya com a representant a Madrid per haver "plantat cara tota sola" al comunisme, a la intolerància i fins i tot "al foc amic" dins del seu propi partit, i per ser qui millor representa "la llibertat" que reclamen els catalans enfront de l'independentisme.

Isabel Díaz Ayuso, que ha qualificat l'acte de "lúdic", ha acceptat l'encàrrec en un discurs de to irònic i amb moments com aquest:



A què fa referència Tabàrnia?

Tabàrnia és el neologisme triat per aquesta plataforma per denominar la zona compresa entre les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona, que consideren que s'hauria d'independitzar de "Tractòria", una referència pejorativa a la Catalunya rural.

La denominació va fer fortuna en el punt àlgid del procés, quan alguns grups s'organitzaven sota aquesta etiqueta per, entre altres accions, arrencar simbologia com ara llaços grocs dels carrers catalans.

Ayuso ha participat en l'acte al costat de cares conegudes com l'extorero José Ortega Cano
Ayuso ha participat en l'acte al costat de cares conegudes com l'extorero José Ortega Cano (Efe/Luis Millan)

Durant l'acte, la presidenta madrilenya ha defensat que --a diferència de Catalunya-- a Madrid "es compleix la llei" i que a la comunitat "ningú no s'hi trobarà el seu ex, però tampoc tractorians amb llaç".

Ayuso també s'ha definit com una defensora incondicional del "estil de vida tavernari", en referència a l'episodi en que el president del CIS, José Félix Tezanos, la va titllar a ella i als votants del PP de "tavernaris", durant les eleccions del maig de 2021.

"Ens encanta prendre alguna cosa amb la nostra gent si el dia surt malament, i si surt bé, doncs també, per celebrar-ho", ha dit la mandatària en l'acte.

"Contra l'autoritarisme, llibertat, llei i igualtat davant de la llei; contra la tirania, veritat; i davant el despropòsit polític, ciutadans adults, responsables i braus", ha remarcat la política del PP.

"Si ets fatxa, nyordo, tavernari, espanyol... ets tavernès. Si vols pensar, parlar, sentir i viure en llibertat... ets tavernès", recull una de les octavetes entregades a l'acte, en què es proposava a els assistents comptar amb el carnet 'Heroi de Tabàrnia' per 60 euros.

 

ARXIVAT A:
TabarniaIsabel Díaz Ayuso
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut