Ayoub Borbata, el tiktoker d'Arbúcies que captiva les xarxes ensenyant català a la mare

Segons explica amb un somriure, "em coneixen pràcticament tots els marroquins que viuen a Catalunya"

Actualitzat

L'Ayoub Borbata és un jove tiktoker d'Arbúcies a qui paren pel carrer per fer-s'hi fotos i demanar-li autògrafs.

Fa un any i mig que acumula milers de visualitzacions als vídeos que penja en aquesta xarxa, molt centrats en l'humor i en la relació estreta i afectuosa que manté amb la família.

Segons explica amb un somriure, "em coneixen pràcticament tots els marroquins que viuen a Catalunya". També l'atura molta altra gent "per dir-me que els faig molt riure i que els agrada el meu català".

Ara ja té més de 140.000 seguidors i alguns vídeos han tingut mig milió de visualitzacions. Amb tot, ha assegurat en una entrevista al programa Planta Baixa que l'objectiu de ser a les xarxes "no és guanyar-hi diners":

"Em fa feliç poder transmetre un missatge; per mi la clau és la unió familiar. I fer riure, amb un contingut que és tot improvisat".

A TikTok hi entra "per diversió, és un hobby". Si arribessin els ingressos, "millor, però mentrestant és important passar-ho bé amb la família".
 

La mare i les "classes de català"

A Arbúcies explica que el seu dia a dia és en català, i per això va decidir fer-lo servir a TikTok, a banda de l'àrab i del "marroquí, però l'específic del meu poble".

De tant en tant, barreja algunes paraules d'"una mena de paquistanès bastant inventat", perquè fa sortir als vídeos un veí del poble que és d'aquesta nacionalitat.

Alguns dels vídeos que tenen més èxit són els que comparteix amb la seva mare, la Rahma, a qui als vídeos sovint li diu el sobrenom de Montserrat.

@ayoubborbata1 #parati #amor #humor #catalunya #catala #?????? #barcelona #girona #?? #morroco #maghreb #riure #? #?? #spain #risa #jbala #jbala_????? #amigo ? sonido original - Ayoub Borbata

 

Li ensenya català des de fa uns quants mesos i tots dos tenen atacs de riure amb la pronúncia imaginativa de moltes paraules.

"La meva mare no té maldat i té un gran cor. Ja fa 16 anys que viuen a Catalunya, i encara que es pot dir que són antics, han obert la ment. Som una família tradicional i humil i crec que això agrada a la gent".

@ayoubborbata1 #parati #mama #humor #catalunya #catala #?? #morroco #amor #maghreb #jbala_????? #risa #? #riure #yemma #jbala #colaboración ? sonido original - Ayoub Borbata

 

El primer dia que va publicar un vídeo amb la seva mare va tenir milers de visualitzacions i va decidir que continuaria per aquest camí. Seguint amb la broma, ha rebatejat el pare amb el nom de Vicenç, i a les germanes els diu Mercè i Dolors.

@ayoubborbata1 #parati #humor #catala #hermana #amo #barcelona #girona #? #jbala_????? #jbala #restaurant #morroco #?? #?? #modelaje #risa ? sonido original - Ayoub Borbata

 

Una carrera esportiva marcada per una lesió

Ayoub Borbata va néixer a Mansura, al Marroc, i va venir a Catalunya quan tenia uns set anys perquè el pare hi va trobar feina. Explica que li va agradar molt i que "si t'adaptes, aquí pots ser molt feliç".

En l'últim any i mig s'ha centrat en les xarxes, a causa d'un contratemps important. Es dedicava al futbol semiprofessional, entrenant i amb opcions de jugar a la segona divisió B.

Va marxar a Itàlia a treballar i allà es va trencar els lligaments i el menisc. A hores d'ara encara està esperant l'operació i ja fa més d'un any que no pot jugar.

Com que es va "començar a deprimir", va buscar un nou rumb i l'ha trobat a les xarxes, els estudis i anant al gimnàs.

Ara també fa molts directes i el segueixen milers de persones de molts punts del món. La majoria de seguidors són marroquins que viuen aquí, explica, però també en té del Marroc. La clau de l'èxit, creu, és "la humilitat: faig una cosa simple i a la gent li agrada".

Recupera l'entrevista sencera al Planta Baixa de TV3:

 

ARXIVAT A:
Català TikTokMarroc
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut