Barça

Avui es desvelarà la nova samarreta del Barça 2011-2012

Aquest vespre, a les 10, es farà la presentació oficial de la samarreta del Barça de la temporada que ve. Un dels canvis principals es troba en el logotip d'Unicef; després que el Barça va comunicar ahir que havien ampliat la seva col·laboració fins l'any que ve, es va saber també que aquest logotip, que estava situat a la part frontal de la samarreta, serà desplaçat per la inscripció Qatar Foundation, patrocinador del primer equip blaugrana fins al juny del 2016 a canvi d'uns 170 milions d'euros. A més, les franges verticals de la nova samarreta són més estretes que a la samarreta actual i el logotip Qatar Foundation serà de color groc, al pit. La segona equipació serà de color negre.

Actualitzat
Avui encara es ven a bon ritme a la botiga del Barça la samarreta blaugrana d'aquesta temporada. Però té les hores comptades. El mercat té les seves regles i toca renovar-se o deixar d'ingressar uns bons calerons. Dues són les modificacions més destacades. Per una banda, el logotip d'Unicef cedeix el seu lloc de privilegi a Qatar Foundation. També destaca la multiplicació de franges blaugrana: la temporada que ve en seran més i més primes.

El nou disseny genera opinions diverses, però en general el que sí que es lamenta és la pèrdua de protagonisme del logotip d'Unicef. Això no treu que l'aficionat entengui les necessitats de finançament del club.

El Barça podria estrenar la nova samarreta aquest dissabte en l'últim partit de Lliga contra el Màlaga. Això sí, la final de Wembley la disputarà amb l'equipació d'aquesta temporada.

Les samarretes del Barça

La primera samarreta del Barça només tenia dues franges, una de grana i una altra de blava, els colors del cantó suís on va néixer Joan Gamper, que va acabar l'equip amb pantalons blancs. Aquest model va durar fins al 1910. A partir d'aleshores, la samarreta va mantenir els colors, però es va convertir en ratllada i els pantalons van passar de blancs a negres. En la dècada dels 20, el negre va derivar en blau.

Amb comptades excepcions, les ratlles blaves i granes s'han mantingut com a element identitari del Barça en els últims cent anys. Algunes samarretes encara són recordades malgrat el pas del temps, com la Meyba dels anys setanta, i altres van generar polèmica. Com la Kappa de principis dels noranta, en què es va incorporar una franja a les mànigues de color blanc.

La celebració del centenari del club va servir per recuperar les dues franges però a la temporada següent es va tornar a les ratlles, el disseny de les quals ha anat variant cada estiu. L'any 2005 s'incorpora la senyera al coll i el 2006, per primer cop a la història, la samarreta del Barça llueix publicitat després que els socis ho aprovessin en assemblea.

Capítol a part mereixen les segones equipacions. N'hi ha hagut per a tots els gustos. El taronja, el blau, el verd, el groc, el salmó i, a partir d'ara, el negre, han estat algunes de les opcions triades.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut