Avis d'Olot s'emporten a la residència obres del Museu de la Garrotxa durant 24 hores

La iniciativa s'emmarca en el Dia Internacional dels Museus, que aquest any ha pensat en la gent gran, un col·lectiu molt castigat durant la pandèmia

Actualitzat

Les persones grans de les residències, que han passat mesos aïllades per culpa de la Covid-19, tenen un protagonisme especial en el Dia Internacional dels Museus d'aquest any, una iniciativa que va començar el 1977 perquè la gent s'acosti als museus.

A Olot, residents dels geriàtrics Montsacopa i La Caritat d'Olot han tingut el privilegi d'entrar als magatzems del Museu de la Garrotxa, amb 9.000 peces que inclouen pintura, escultura, gravats, eines o objectes trobats en excavacions arqueològiques.

D'entre una selecció, han pogut triar la peça que més els ha agradat per conviure amb ella durant un dia, dins de la iniciativa batejada com "El Museu entra a casa".

El Simón ha triat unes eines per emportar-se-les a la residència

La Glòria ha optat per una pintura, mentre que al Simón li han interessat més les eines, com unes tenalles de ferrer. D'altres s'han emportat una bandera del sometent, un cavallet de la faràndula olotina o una figura de la Immaculada Concepció.

Tècnics del museu els han portat el que havien escollit fins a l'habitació de la residència o a un dels espais comuns.

A la façana del museu i dels llocs on viuen n'ha quedat el testimoni, amb fotos de gran format, que s'han penjat amb motiu del Dia Internacional dels Museus, que se celebra entre el 15 i el 18 de maig.

Els participants han pogut triar entre una selecció de peces

Més gent gran

Dins d'aquest Dia Internacional dels Museus, el Museu d'Alcover proposa una visita guiada i una conversa entre persones del Centre de Dia d'Alcover i alumnat de llengua catalana de l'Institut Fonts del Glorieta d'Alcover per compartir vivències.

Al Museu d'Arenys de Mar es fa un taller de contes a la residència geriàtrica municipal, amb objectes de la col·lecció local per recordar festes, oficis i personatges del poble.

Entre les iniciatives d'aquest any, la Fundació Joan Miró despertarà la memòria i les històries de la gent gran a partir d'imatges i el Musèu dera Val d'Aran ha preparat un recorregut pel casc antic de Vielha.

ARXIVAT A:
MuseusResidències gent gran
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut