París

Avions francesos bombardegen posicions d'Estat Islàmic a la ciutat siriana de Raqqa

10 avions han llançat fins a 20 bombes en aquesta població del nord de Síria, considerada un dels feus d'Estat Islàmic

RedaccióActualitzat

Reacció militar de França després dels atemptats reivindicats per Estats Islàmic a París. L'aviació francesa ha bombardejat la ciutat siriana de Raqqa, ocupada pels jihadistes.

10 avions han llançat fins a 20 bombes en aquesta població del nord de Síria, considerada la capital d'Estat Islàmic al país. Els avions han sortit de bases dels Emirats Àrabs Units i Jordània. L'atac, "massiu" segons l'Elisi, ha estat coordinat amb els Estats Units.

Segons el ministeri de Defensa francès, l'operació ha atacat posicions jihadistesEntre els objectius hi havia el centre de comandament dels jihadistes a la ciutat, un magatzem d'armes, camps d'entrenament i un centre de reclutament.

És el raid més important que ha fet França en territori sirià d'ençà que va decidir passar a l'acció militar a la regió. El 27 de setembre, França va ampliar a Síria l'ofensiva que ja du a terme a l'Iraq amb caces Rafale i Mirage 2000.

Fa un any que França participa en la coalició internacional contra Estat Islàmic a Irak amb caces Rafale i Mirage 2000, una participació que aquest setembre es va ampliar també a Síria. El raid d'aquest diumenge és el més important que ha fet França en territori sirià. El desembre està previst que el portavions Charles de Gaulle torni al Golf Pèrsic amb 24 avions, de manera que França triplicarà els seus efectius aeris a la zona. Aquesta nau ja va anar-hi a principis d'any, després de l'atemptat a Charlie-Hebdo.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut