La terrassa d'un bar a Lleida (ACN/Laura Cortés)
La terrassa d'un bar a Lleida (ACN/Laura Cortés)

Aval judicial a la prohibició de fer reunions de més de sis persones

La mesura, que exclou activitats religioses, extraescolars, docents i culturals, entrarà en vigor quan es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat

RedaccióActualitzat

Les reunions socials a Catalunya seran de màxim 6 persones. La justícia ha avalat la decisió del govern i limita les trobades tant públiques com privades excepte, entre d'altres, les activitats docents i laborals, de culte, actes religiosos, el transport públic i el dret de manifestació.

La decisió entrarà en vigor un cop es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat, i tindrà una durada inicial de 15 dies.


El govern ja va demanar aquest dimecres a la ciutadania que reduís a un màxim de 6 persones les trobades, malgrat que faltés l'aval del tribunal, necessari pel fet de tractar-se d'una limitació de drets.

Davant l'increment del risc de rebrot a les portes del pont de la Mercè, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va demanar dimecres que tothom "es posés al cap" que les trobades només poden ser de sis persones.

I és que segons el govern tenen molt focalitzat on és el centre del contagi: "reunions extrafamiliars, amb amics que potser veiem només cada quinze dies o un cop al mes, on es produeix una relaxació respecte a les distàncies i les mesures de seguretat."

Les biblioteques, museus i monuments quedaran oberts complint amb el seu pla sectorial. Les activitats lúdiques, esportives, els parcs d'atraccions i infantils també seguiran oberts i hauran de seguir les recomanacions.

El tribunal argumenta que la ratificació que es demana no té per objecte noves mesures de limitació d'activitat o desplaçament de les persones o prestació de serveis, sinó la "pròrroga i modificació" de mesures ja adoptades.

Situació a Catalunya

Precisament aquest divendres el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat les mesures restrictives per fer front a l'augment de casos de Covid-19 a la Cerdanya, aprovades dimecres pel Procicat.

Cribratges massius en diferents punts, les restriccions a la Cerdanya, i la reducció a 6 persones de les reunions són les últimes accions del govern per fer front al repunt de casos.

El risc de rebrot ha baixat una mica menys de dos punts a Catalunya respecte a les dades de dijous i se situa en 204,81. La velocitat de contagi (Rt) es manté igual, en l'1,21.

En les últimes 24 hores s'han declarat 1.106 nous casos confirmats per PCR de covid-19, elevant la xifra total als 134.346.

 

ARXIVAT A:
JudicialCoronavirus
Anar al contingut