Una infermera prepara una vacuna de la covid
Salut Pública del Ministeri de Sanitat aprova la quarta per als immunodeprimits (Europa Press)
Madrid

Aval a la quarta dosi de la vacuna per als pacients de risc més elevat

La Comissió de Salut Pública aprova la dosi addicional de reforç per a malalts de càncer o persones que facin diàlisi, entre altres

RedaccióActualitzat

Llum verda de la Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat a posar la quarta dosi de la vacuna de la covid als pacients més vulnerables.

Malalts de càncer, de fibrosi quística, trasplantats, persones que facin diàlisi o hemodiàlisi, persones més grans de 40 anys amb síndrome de Down, alguns contagiats amb VIH o que han de prendre tractaments immunosupressors rebran una altra dosi de reforç de la vacuna cinc mesos després d'haver-se posat la tercera.

Són col·lectius que van rebre el recordatori al setembre i que tenen una resposta immunitària inferior a la que té la població general un cop rebuda la pauta completa. Com que tenen el sistema més debilitat, no arriben al nivell de protecció adequat i és necessària un altra punxada.

Amb la decisió, Espanya segueix el camí de Dinamarca, que ha anunciat que oferirà la quarta dosi als més vulnerables. A Israel, el país que més ràpid va anar en la campanya d'immunització, la quarta vacuna es destina als més grans de 60 anys. 


La tercera dosi, a partir dels 18 anys 

La Comissió de Salut Pública ha aprovat, també aquest dijous, obrir la vacunació amb la tercera dosi a tota la població de més de 18 anys. Fins ara, està reservada als de 40 en amunt.

Un cop s'acabi amb els majors de 40 es començarà amb els de 30 i s'avançarà de forma successiva fins arribar als de 18. Es prioritzarà les persones de risc i les que fa més que temps que tenen la pauta completa. 

També s'ha aprovat reduir l'interval entre la pauta completa i la dosi de reforç, de sis a cinc mesos. 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus VacunesCovid-19Òmicron
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut