Autovisites vigilades per càmera: una opció per comprar pis

Els compradors poden veure tantes vegades com vulguin el pis, a les hores que vulguin, sense cita prèvia i sense ningú que els supervisi

RedaccióActualitzat

El sistema tradicional de venda de pisos comença a conviure amb un altre, que ja fa temps que funciona als Estats Units. Es tracta de l'autovisita. Els clients recorren el pis buit tantes vegades com volen sense la supervisió de cap assessor immobiliari. Això sí, estan videovigilats. Hem contraposat els dos models.

 

 

Anar a visitar un pis acompanyat d'un assessor immobiliari és el que s'ha fet tota la vida. Té l'avantatge que l'assessor contesta sobre el terreny, durant la visita, els dubtes que van sorgint. Tot i així, les immobiliàries reconeixen avantatges en el nou model, com ara que dona la possibilitat de fer moltes visites alhora.

 

 

Aquest nou model l'impulsa el portal immobiliari Kasaz. És un sistema per vendre pisos que funciona fa temps als Estats Units, però que, segons ells, implanten per primer cop a Europa.

Els clients obren la porta amb una aplicació i podran veure tantes vegades com vulguin el pis, a les hores que vulguin, sense cita prèvia, sense ningú que els supervisi.

 

 

La directora de màrqueting de Kasaz, Beatriz López, creu que és això ajuda a prendre una millor decisió:

"Veus un pis una o dues vegades i has de prendre la decisió. Nosaltres el que volem és oferir la possibilitat de recórrer el pis al teu aire, les vegades que vulguis, i tenir una mica més d'informació a l'hora de prendre una decisió molt important."

Per contra, Enrique Camargo, director de vendes de Sh Barcelona, defensa l'assessorament d'un professional:

"A la vida d'una persona es produeixen una o dues compres com a molt. Són decisions molt importants i s'han de fer de forma meditada. Meditada i assessorada per un professional."

 

 

Accedir lliurement a un pis no vol dir inseguretat. Les visites tenen un límit d'una hora, sempre videovigilada, i quan obres la porta acceptes per contracte normes de seguretat.

"Jo crec que aquest pis és més segur que molts dels altres pisos que tenim a la venda."

Pels portals especialitzats, això és el futur. Les immobiliàries no ho creuen: pensen que conviurà amb el sistema tradicional.

"Haurem de conviure amb aquest nou model, però mai serà la substitució del model tradicional."

De moment, més gent del sector ja s'ha interessat per implantar les autovisites a pisos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut