Frankfurt

Autors catalans i alemanys crearan un grup de pressió en defensa dels drets d'autor a Europa

Els escriptors catalans i alemanys han acordat a la Fira del Llibre de Frankfurt impulsar un grup de pressió que defensi els drets d'autor a escala europea. Els dos màxims representants de les entitats catalana i alemanya han intervingut en el programa oficial d'actes de la Fira del Llibre de Frankfurt per analitzar la situació dels drets d'autor en els seus respectius països. Especialment crític ha estat el representant català amb la situació que es viu a Espanya en aquesta qüestió.

Actualitzat
Els presidents de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, Guillem-Jordi Graells, i de la seva homòloga alemanya, la Verband Deutscher Schriftsteller, Imre Török, han acordat crear un fòrum d'associacions d'escriptors europees del qual en surti un grup de pressió que defensi els drets d'autor i limiti la vulneració que pateixen, especialment a països com Espanya.

El representant català ha recordat els fronts oberts que tenen actualment els escriptors a Espanya i que posen de manifest la desprotecció de drets elementals, com l'imminent acord per a la còpia privada sense tenir en consideració els drets d'autor o l'aplicació per part de l'Estat d'una "mesura simbòlica" en el dret de préstec bibliotecari (0,20 euros per llibre comprat per les biblioteques)".

Graells ha afegit que "els editors, que estan amenaçats per moltes parts, en lloc d'enfrontar-se als sectors que realment els estan laminant el terreny, han optat per anar contra els més febles, els autors".

De la seva banda, Imre Török, ha dit que "encara que els escriptors alemanys tenen els seus drets millor reconeguts i protegits, hi ha diversos aspectes que necessiten una clara millora o actualització". Per Török, "exercir una pressió internacional pot ser un element que ens permeti buscar solucions".

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut