Autoritzen l'assaig clínic en persones de la vacuna d'Hipra desenvolupada a Amer

Es tracta de la primera vacuna contra la Covid-19 desenvolupada a l'estat que arriba a la fase d'assaig clínic

RedaccióActualitzat

L'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) ha autoritzat aquest dimecres el primer assaig clínic en persones de la vacuna contra la Covid-19 desenvolupada pels laboratoris Hipra, amb seu a Amer, la Selva.

Es tracta de la primera vacuna contra la pandèmia desenvolupada a l'estat que arriba a la fase de l'assaig clínic.

L'AEMPS ha informat que en l'assaig participaran desenes de voluntaris d'entre 18 i 39 anys, que rebran dues dosis; la segona 21 dies després de la primera.

El procés de selecció dels voluntaris començarà "tan aviat com sigui possible", segons l'AEMPS.

La vacuna, designada amb el nom PHH-1V, està basada en dues proteïnes recombinants, capaces de generar una resposta immunològica contra una de les proteïnes del virus SARS-CoV-2, causant de la Covid-19.

Es tracta d'una plataforma similar a l'emprada per a l'elaboració de les vacunes de Novavax i Sanofi, que ja estan en procés d'avaluació per part de l'Agència Europea de Medicaments (EMA).

Hipra espera que els assajos clínics siguin un èxit, per poder començar a comercialitzar la vacuna a finals d'aquest any

Compta amb produir-ne 400 milions de dosis durant el 2022, i arribar fins als 1.200 milions el 2023. 

La vacuna desenvolupada per Hipra es conservarà a una temperatura d'entre 2 i 8 graus, cosa que en facilita la distribució. 

A banda, Hipra està treballant en una altra vacuna contra la Covid-19, basada en ARN missatger, desenvolupada juntament amb l'Hospital Clínic de Barcelona.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Vacunes
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut