Comín, Ponsatí i Puigdemont en un acte davant del Parlament Europeu, l'1 d'octubre del 2019
Comín, Ponsatí i Puigdemont en un acte davant del Parlament Europeu, l'1 d'octubre del 2019 (ACN / Nazaret Romero)
Perpinyà

Autoritzat l'acte de Puigdemont a Perpinyà el 29 de febrer

La prefectura dels Pirineus Orientals dona el vistiplau a l'acte, en el qual també participaran Toni Comín i Clara Ponsatí

Actualitzat

La prefectura dels Pirineus Orientals ha autoritzat l'acte del dissabte 29 de febrer a Perpinyà en què participaran els eurodiputats de Junts per Catalunya Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.

L'acte, organitzat pel Consell per la República, se celebrarà al Parc de les Exposicions a les 12 del migdia.

 

 

Fonts de la prefectura assenyalen que, un cop l'Ajuntament hagi avalat l'acte, ells respecten "el principi de llibertat de manifestació" i no hi ha cap motiu de força major que recomani prohibir-lo.

 

Puigdemont, Ponsatí i Comín, el 10 de febrer passat a l'hemicicle del Parlament Europeu
Puigdemont, Ponsatí i Comín, el 10 de febrer passat a l'hemicicle del Parlament Europeu (ACN / Natàlia Segura)

 

La delegació del Consell per la República a la Catalunya Nord ha anunciat que ja han començat una "ronda de reunions oficials" de cara a l'acte del dia 29:

 

 

En els propers dies, la prefectura, l'organització i el consistori de la ciutat nord-catalana hauran de concretar el dispositiu de seguretat i mobilitat.

Es preveu que a l'acte hi assisteixin milers de persones: ja hi ha 400 autocars reservats, segons ha confirmat l'ANC. A més, fa dies que no queden habitacions d'hotel disponibles a Perpinyà.

Amb motiu de l'acte, més de 80.000 persones podrien arribar a la capital del Rosselló, una ciutat d'uns 125.000 habitants.

 

Puigdemont i Comín, a l'exterior del Parlament Europeu a Estrasburg, abans del seu primer ple com a eurodiputats
Puigdemont i Comín a l'exterior del Parlament Europeu a Estrasburg, abans del seu primer ple com a eurodiputats (ACN / Natàlia Segura)

 

Un acte per celebrar l'entrada a l'Eurocambra

La idea de fer un acte a Perpinyà va néixer com una celebració dels "triomfs judicials" després que Puigdemont i Comín recollissin l'acreditació com a eurodiputats, arran de la sentència del Tribunal de Luxemburg que reconeixia la immunitat d'Oriol Junqueras.

Pocs dies després del seu primer ple al Parlament Europeu, Puigdemont va explicar en una entrevista a TV3 que tenia "moltes ganes" de fer un acte a Perpinyà que servís com a agraïment "a tanta gent que ha fet possible" la seva presència a l'Eurocambra.

 

 

Actualment, hi ha en marxa el suplicatori a l'Eurocambra per decidir si es retira la immunitat a Puigdemont i Comín i, des de fa pocs dies, també el de Ponsatí.

 

L'alcalde de Perpinyà, obert a rebre els eurodiputats

Aquest mateix dilluns, l'alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, ha ofert al Consell per la República rebre els eurodiputats Puigdemont, Comín i Ponsatí a l'Ajuntament, coincidint amb l'acte del dia 29:

"Com sempre, he ofert als organitzadors rebre les personalitats al consistori"

 

L'alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, durant un acte en contra de la inhabilitació de Torra i Junqueras
L'alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, durant un acte en contra de la inhabilitació de Torra i Junqueras

 

A més, Pujol també ha fet aquest oferiment al president de la Generalitat, Quim Torra, i a l'expresident Artur Mas.

L'alcalde ha explicat que el paper del consistori s'ha limitat a "posar a disposició" dels organitzadors el Parc de les Exposicions i que, a partir d'aquí, era "competència" de la prefectura avalar o prohibir l'acte, així com la gestió de la mobilitat i la seguretat durant el dia 29.

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontJxCatProcés catalàToni ComínClara PonsatíConsell per la República
Anar al contingut