Pla obert d'un autobús cobrint el servei alternatiu al trajecte afectat de la R3 pel descarrilament d'un tren el 10 de juliol de 2019 (Hor…
Pla obert d'un autobús cobrint el servei alternatiu al trajecte afectat de la R3 pel descarrilament d'un tren el 10 de juliol de 2019 (Horitzontal)

Autobusos i taxis per cobrir el trajecte de la R3 afectat pel tall de circulació

ACN Toses \/ Puigcerdà.-Renfe ha ofert des de primera hora del matí autobusos i taxis que garanteixen el servei entre Ribes de Fraser (Ripollès) i Puigcerdà (Cerdanya) per tal de cobrir el trajecte de la R3 afectat pel tall de circulació. Una vegada el tren arriba a l'última estació, el revisor demana en quina parada volen baixar i els distribueixen en taxis o autobusos segons la proximitat. Aquest matí, dos grups d'esplai han hagut d'utilitzar aquest servei per arribar fins a Puigcerdà abans de començar les seves colònies d'estiu. En els dos casos, els monitors han detallat que estaven satisfets "pel tracte i l'atenció" que els havia donat la companyia a l'hora de dirigir-los en un bus. A més, els dos grups han explicat que, tot i arribar uns 30 minuts més tard del previst, no ha estat cap inconvenient. Mentrestant la companyia segueix treballant per retirar el comboi atrapat a Toses (Ripollès).

Renfe ha ofert des de primera hora del matí d'aquest dimecres busos i taxis que connectaven Puigcerdà (Cerdanya) amb l'estació de Ribes de Fraser (Ripollès) com a servei alternatiu pel descarrilament d'un comboi de la R3 al túnel de Toses (Ripollès). D'aquesta manera, les dues estacions s'han convertit en una estació intermodal, però no de trens, sinó de taxis i busos. Els responsables de l'estació trucaven taxis i autocars mentre anaven distribuint els passatgers als vehicles que els tocava anar.Tal com ha explicat un dels passatgers afectats, Sergi Ferioli, abans d'arribar a l'estació de Ribes, "la revisora ens ha preguntat a on anàvem". D'aquesta manera poden controlar si necessiten un vehicle gran com un autocar o un taxi per desplaçar els passatgers fins al seu destí.En el cas d'alguns passatgers que anaven fins a la Molina o una altra estació més petita, s'han pogut desplaçar fins al lloc en taxi. Per contra, com que hi havia un volum més gran de gent que anava fins a Puigcerdà, bona part de la gent ha hagut d'agafar un autobús, que ha anat directament a la capital de la Cerdanya.De tota manera, en Sergi ha explicat que el servei alternatiu no els ha "afectat gaire", tot i arribar una mitja hora més tard a Puigcerdà. En Sergi és monitor i aquest dimecres s'ha desplaçat fins a Puigcerdà en tren amb tot un grup de joves que participen en un projecte esportiu, del qual ell n'és el monitor responsable.Tot el grup ha sortit a primera hora del matí des de Barcelona en tren i en Sergi ha explicat que no els han detallat la incidència fins arribar a Ribes. "Ahir vaig veure que havien tallat la línia però no sabia si hi tenia alguna cosa a veure o no", ha reblat.Com en Sergi, en Pol del Pozo també és monitor que aquest matí ha sortit amb un grup de nens per agafar un tren de la R3 cap a Puigcerdà. En el seu cas, en Pol és monitor del casal d'estiu Vedruna de Ripoll. En el seu cas, a l'estació ja han advertit al grup que només podrien anar en tren fins a Ribes i que després haurien d'agafar un autobús.De tota manera, en Pol ja estava al cas de la incidència perquè ho havia llegit aquest dimarts a la nit. A primera hora del matí s'ha llevat preocupat perquè "no sabíem si s'hauria resolt o no", ha afirmat. De tota manera, en Pol ha afirmat que estaven satisfets "pel tracte i l'atenció" del personal que els ha atès.Una situació diferent ha estat la que han viscut alguns dels passatgers de Puigcerdà. En aquest cas, l'Hugo Sànchez ha detallat que ell havia d'agafar un tren per anar a l'aeroport de Barcelona a les 10.50, però a l'hora de comprar el bitllet l'hi han dit que hauria d'anar en bus. "No tinc ni idea del que ha passat", ha explicat l'Hugo, "no m'han explicat res". A més, l'autobús ha sortit amb uns deu minuts de retard. Uns minuts més que cal afegir al temps extra que suposa anar en cotxe en comptes d'en tren fins a Ribes de Fraser. "Per sort, he sortit amb temps", ha conclòs l'Hugo.

Anar al contingut