El jove afganès ha explicat el seu cas a la revista austríaca "Alter"

Àustria nega asil a un jove afganès per no semblar "prou homosexual"

Les autoritats consideren que "no camina ni es vesteix" com un gai

Actualitzat

Un jove gai afganès ha denunciat que les autoritats austríaques li han denegat l'asil perquè consideren que la seva actitud no és la d'una persona homosexual.

Segons ha explicat a la revista "Alter", l'informe negatiu que ha rebut com a sol·licitant d'asil diu coses com que "no camina i no es vesteix com un homosexual"; per tant, pot tornar a l'Afganistan sense problema.

Els funcionaris addueixen en el seu escrit altres indicis que el noi no és gai. Consideren que "al haver-se barallat amb altres nois, té un potencial agressiu, impropi d'un homosexual"

A més, resulta que té pocs amics i li agrada sortir amb grups petits, una manera poc gai de relacionar-se, "atès que són més aviat gregaris".

Una altra de les raons de l'oficina d'asil de Viena és que no se'l creuen quan diu que ha donat petons a nois que no són gais, "si fos així hagués rebut una pallissa tremenda".

Associacions de defensa dels gais i lesbianes d'Holanda han denunciat desenes de casos semblants en diversos països. L'argument és sempre el mateix: els sol·licitants no els semblen "prou gais".

 

ARXIVAT A:
Homofòbia
Anar al contingut