Com més eficient sigui l'electrodomèstic, menys consumirà i més estalviaràs

Àustria finança la meitat del cost de reparar electrodomèstics per reduir residus

Cafeteres, telèfons, rentadores, assecadors de cabell i aspiradores, però no s'inclouen els automòbils, els llums, les talladores de gespa o les estufes de gas

Àustria aposta per l'economia circular i sostenible i engega una campanya sota el lema "Reparar en lloc de rebutjar", per reduir la contaminació i els residus que generen els electrodomèstics. El govern austríac pagarà la meitat del preu de la reparació, fins a 200 euros, d'electrodomèstics, aparells i dispositius electrònics antics o avariats. 

"Produïm enormes quantitats de residus electrònics cada any i contaminem el medi ambient en el procés", va dir la ministra de Protecció del Clima, Leonore Gewessler, del partit Els Verds. La iniciativa vol incentivar les reparacions i desencoratjar la compra de nous productes.

El govern austríac hi destina un fons de 130 milions d'euros fins al 2026, provinents del programa de recuperació postcovid de la Unió Europea.

La campanya s'ha posat en marxa aquest dimarts i els austríacs que vulguin reutilitzar els electrodomèstics o dispositius electrònics en mal estat poden sol·licitar una subvenció estatal per a la reparació d'una gran varietat d'aparells com cafeteres, telèfons, rentadores, assecadors de cabell i aspiradores. No hi estan inclosos els automòbils, llums, talladores de gespa o estufes de gas, entre d'altres.

A la campanya hi participen més de 1.200 empreses, a les quals els ciutadans poden sol·licitar l'abonament de la reparació en el moment que rebin el producte arreglat.

Tant la Cambra d'Economia d'Àustria, WKO, que representa els interessos de les empreses, com l'ONG de defensa del medi ambient Global 2000, han aplaudit la iniciativa. Segons la ministra Gewessler, aquesta acció serà beneficiosa tant per al medi ambient com per a la creació de nous llocs de treball.
   
D'aquesta manera, Àustria se suma a països com Suècia, que ofereix incentius i reduccions als impostos sobre reparacions per acabar amb el consumisme.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientConsumEconomia de butxacaCrisi climàticaSostenibilitatÀustria
Anar al contingut