Àustria farà una comissaria a la casa natal de Hitler per evitar el pelegrinatge nazi
La casa on on el dictador nazi va néixer, l'any 1889 (Reuters)
Braunau am inn

Àustria farà una comissaria a la casa natal de Hitler per evitar el pelegrinatge nazi

El govern austríac, que ha comprat l'edifici per 810.000 €, deixa clar que "no servirà mai més per evocar la memòria del nazisme"

Actualitzat

La casa on va néixer Adolf Hitler es convertirà en una comissaria. Ho ha anunciat el govern austríac després d'haver comprat la casa de Braunau am Inn, a la frontera amb Alemanya, on el dictador nazi va néixer el 1889. La decisió s'ha pres per evitar que l'edifici es converteixi en un lloc de pelegrinatge dels neonazis. El ministre de l'Interior austríac ha declarat que la construcció d'una comissaria vol ser un senyal inequívoc que no s'hi evocarà mai més la memòria del nacionalsocialisme.  

"Amb l'ús futur per part de la policia es dona el senyal inequívoc que aquest edifici no servirà mai més per evocar la memòria del nacionalsocialisme."


Després d'anys de litigi, la batalla jurídica ha acabat amb l'acord de pagar una compensació econòmica de 810.000 € a la família Pommer, propietària de la casa des de feia un segle.

 


Els propietaris, la família Pommer, es van negar a pagar les reformes i a vendre l'edifici

 

Projecte arquitectònic a concurs

El ministre de l'Interior, Wolfgang Peschorn, ha anunciat que s'ha iniciat la recerca d'estudis arquitectònics per transformar la casa en una comissaria de policia. Per això s'ha obert un concurs perquè arquitectes de tot Europa presentin els seus projectes. El jurat del concurs, que tindrà entre els seus membres un representant de la ciutat, farà públic el resultat a principis del 2020.

 

Un litigi llarg

El mateix Ministeri de l'Interior tenia llogat a la família Pommer aquest edifici des dels anys 70, precisament per evitar que es transformés en un lloc de pelegrinatge i de turisme de l'extrema dreta.

L'últim ús de l'edifici, de 800 metres quadrats, va ser com a centre per a persones minusvàlides. L'any 2011 la família es va negar a finançar la restauració de l'edifici i també a vendre'l. I la casa va quedar buida.

El 2014 es va proposar que l'edifici es convertís en un centre per a refugiats, però la idea no va prosperar.

 

 


Al final del pont, la casa on va néixer Hitler i on només va passar 3 setmanes de la seva vida

 

Tot i que Adolf Hitler va passar escassament tres setmanes en aquest edifici abans que els seus pares marxessin a una altre domicili a la mateixa ciutat on només va viure els 3 primers anys de la seva vida, el lloc continuava sent un pol d'atracció per als admiradors del nazisme de tot el món.

Hitler només va tornar a la seva ciutat natal, Braunau am Inn, en una breu visita de camí cap a Viena, el 1938, després de l'annexió d'Àustria amb Alemanya.

ARXIVAT A:
Nazisme
Anar al contingut