Sydney

Austràlia posa a la venda una vacuna contra el càncer de coll d'úter

Les dones australianes d'entre 9 i 26 anys ja disposen d'una vacuna contra el càncer de coll d'úter, un càncer que mata 300.000 dones cada any a tot el món i que té un origen víric. La vacuna, anomenada Gardasil, va ser aprovada recentment als Estats Units i és eficaç contra el virus causant de la major part d'aquests tumors, el papil·lomavirus humà. Les autoritats sanitàries ja han subministrat les primeres sis dosis d'aquesta immunització, que bloqueja la infecció que pot provocar aquest virus de transmissió sexual. Gardasil s'ha d'administrar abans de la primera relació sexual.

Actualitzat
La vacuna també ha estat provada en nois d'entre 9 i 15 anys, ja que també poden ser transmissors de la infecció a les seves parelles.

La vacuna requereix tres dosis en un període de sis mesos, combat quatre tipus diferents del virus agressor, dos dels quals són responsables d'un 70% dels tumors de coll d'úter, mentre que els altres dos causen un 90% de les berrugues genitals.

A Europa, diverses companyies estan ultimant els detalls per posar a la venda la vacuna, que costa uns 270 ¿. Els fabricants de la vacuna, que comercialitzarà la farmacèutica CSL, calculen que evitarà en un 70% dels casos de càncer de cèrvix.

Malgrat l'optimisme generat pel nou tractament, els experts recorden que la vacuna no pot substituir la visita periòdica al ginecòleg, i que la injecció no protegeix contra altres malalties de transmissió sexual ni contra innumerables soques d'aquest virus.
Anar al contingut