Austràlia i Nova Zelanda comencen el desconfinament amb els millors resultats del món

Amb estratègies diferents, tots dos països han aconseguit molt bons resultats en lla lluita contra el coronavirus

Roser Oliver OlivellaActualitzat

Des d'aquest dimarts, ja es poden tornar a practicar esports aquàtics en algunes platges d'Austràlia, i també ha arrencat, amb una protecció reforçada, el 75 per cent de l'activitat econòmica i comercial a Nova Zelanda. Tots dos països han aconseguit bons resultats en la lluita contra el coronavirus, amb estratègies diferents.

Després d'un mes de tothom tancat a casa - en el que ha estat un dels confinaments més estrictes del món -, a Nova Zelanda alguns negocis tornen a aixecar la persiana. L'esforç ha valgut la pena. El país pot presumir d'haver, gairebé, eliminat la transmissió comunitària.

Aquest dilluns només tres nous casos i algun dia, cap ni un. Els científics diuen que és el premi per haver actuat ràpid i amb contundència.

Sense encara cap mort, el 19 de març es van tancar les fronteres i pocs dies després es ordenava una quarantena total que fins ara no s'ha començat a relaxar. L'objectiu no era aplanar la corba, sinó eliminar-la.

Jacinda Ardern, primera ministra de Nova Zelanda:

"La batalla continua. Ara no hi ha cap moment en què la missió s'acabi."

Amb gairebé cinc milions d'habitants, Nova Zelanda comptabilitza fins ara 1.500 contagis i 19 morts.

Les platges reobren al surfistes a Sidney (Reuters/Loren Elliott)
Les platges reobren als surfistes a Sydney (Reuters / Loren Elliott)

A Austràlia, les cues s'han format per accedir a la platja de Bondi, la més popular de Sydney. Els practicants de surf ansiejaven tornar a jugar amb les onades ara que en alguns estats també es comencen a afluixar les dràstiques restriccions. I és que les noves infeccions ja creixen menys d'un 1%.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut