La columna de fum negre que surt del reactor 3. (Foto: Reuters)
La columna de fum negre que surt del reactor 3. (Foto: Reuters)
Tòquio

Austràlia, Hong Kong i Singapur també prohibeixen alguns aliments del Japó per por a la radioactivitat

Austràlia, Singapur i Hong Kong s'han afegit aquesta matinada a la llista de països que prohibeixen les importacions d'alguns aliments japonesos per por que hi hagi radiacions. Al Japó, el govern nipó començarà a distribuir aigua embotellada entre les famílies amb nens de Tòquio davant la recomanació que els nadons no beguin aigua de l'aixeta.

Actualitzat
Augmenten els països que prohibeixen l'entrada de certs aliments provinents del Japó per por que hi hagi radioactivitat arran de les fuites a la central nuclear de Fukushima pel terratrèmol i el tsunami de l'11 de març. Aquesta matinada Àustralia, Singapur i Hong Kong s'han afegit als Estats Units. A part de vetar la importació de verdures, alguns països també han restringit la de peix fresc, marisc i carn com a mesures preventives.

Aigua embotellada

L'executiu nipó també parla de precaució quan es refereix a l'aigua de la capital, però assegura que el nivell de radiació és molt baix. Tot i això, el govern japonès distribuirà aigua embotellada entre les famílies de Tòquio amb fills petits davant la recomanació que no beguin aigua de l'aixeta.

Aquest matí s'han reprès les tasques per refrigerar la planta després que en les últimes hores ha sortit fum d'alguns reactors. Un petit signe de millora és que s'ha reobert al trànsit particular una de les autopistes més importants del país.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut