Augmenten un 11% les denúncies de menors per agressions masclistes

Són dades dels Mossos, que han informat que aquest any s'han detingut més de 4.350 homes acusats de violència contra dones

RedaccióActualitzat

Les denúncies de joves menors per agressions masclistes han pujat un 11% respecte de l'any passat. Són dades dels Mossos d'Esquadra, que han fet públiques aquest dijous, dos dies abans que dissabte es commemori el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, fixat per l'ONU.

Segons aquestes dades, des de principis d'any s'ha detingut més de 4.350 homes relacionats amb la violència de gènere, 29 dels quals menors d'edat. En total, en els 10 primers mesos de l'any, la policia catalana ha instruït prop d'11.000 denúncies en l'àmbit de la violència de gènere, un 3,5% més que durant el mateix període de l'any passat.

 

 

La majoria de víctimes menors d'edat són noies que denuncien les seves parelles o exparelles o són filles de dones maltractades que presenten una denúncia conjunta amb la mare.

Pel que fa als casos més greus, vuit dones han mort a Catalunya per violència de gènere des de principis d'any, una d'elles menor d'edat. Només dues de les víctimes mortals havien presentat denúncies prèvies a la policia. En cinc d'aquests casos els Mossos van detenir els agressors, i els altres tres es van suïcidar.

 

 

Anar al contingut