Hernani

Augmenten les visites al Museu Chillida Leku d'Hernani davant del seu tancament imminent

Des que, fa uns quants dies, es va saber que el Museu Chillida Leku d'Hernani hauria de tancar a partir del primer de gener per problemes econòmics, les visites hi han crescut sensiblement. Només una aposta econòmica molt substancial per part de les administracions podria fer pensar en una reobertura d'aquest espai, que reuneix el llegat artístic i cultural de l'escultor Eduardo Chillida.

Actualitzat
L'anunci del tancament i un temps immillorable han disparat el nombre de visitants, més 4.000 des del pont de la Immaculada, que no paren d'entrar al Chillida Leku, a Hernani. Mentre s'espera que la família de l'escultor basc i les institucions aconsegueixin un acord que salvi l'espai, el públic s'afanya a escoltar les explicacions sobre les quaranta escultures que estan a cel obert . Alguns volen immortalitzar el moment per si no es repeteix, però pràcticament ningú s'acaba de creure que pugui tancar una institució d'aquesta envergadura.

Les xifres, però, no enganyen. Les pèrdues, segons algunes fonts, són de mig milió d'euros a l'any. La gestió privada, per tant, es fa insostenible. La família d'Eduardo Chillida està oberta a diferents fórmules, des del traspàs de la propietat d'aquesta finca a obrir el "caserío" Zabalaga a exposicions temporals.

Mentre 23 treballadors estan pendents de l'ERO presentat, els hereus de Chillida han posat a subhasta 12 peces de l'escultor més respectat a Euskadi.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut