Sevilla

Augmenten a tres anys de presó la condemna a Farruquito per haver atropellat mortalment un home a Sevilla

Ja se sap la sentència per a Juan Manuel Fernández Montoya, "Farruquito". L'Audiència Provincial de Sevilla l'ha condemnat a tres anys de presó per l'atropellament mortal d'un vianant, al setembre del 2003. El "bailaor" no tenia carnet de conduir, anava al doble de la velocitat permesa i s'acabava de saltar un semàfor en vermell. A més, no va socórrer la víctima. Per tot això, la sentència, que modifica la dictada al maig del 2005, condemna Farruquito a dos anys de presó per un delicte d'homicidi imprudent i un any més per omissió del deure d'ajudar una víctima. La sentència també fixa una indemnització per a la viuda de la víctima de 102.000 euros i una per als pares de 16.000 euros.

Actualitzat

Finalment, Farruquito podria anar a la presó per l'atropellament mortal d'un vianant al setembre del 2003. L'Audiència Provincial de Sevilla, en una sentència que anul·la la dictada el 29 de juliol del 2005 per un jutjat de Sevilla que condemnava el "bailaor" a 16 mesos de presó, considera provat que l'artista va conduir el turisme amb què va atropellar Benjamín Olalla sense permís de conduir, "amb escassos coneixements sobre la conducció d'automòbils, havent pilotat en molt poques ocasions i sabent que no tenia l'assegurança obligatòria". A més, la sala indica que ho va fer "estant cansat, per comprovar les seves prestacions per diverses vies públiques de Sevilla".

La sentència assegura, a més, que Farruquito "va prosseguir immediatament després -de l'atropellament- la seva marxa, disminuint en un primer moment la velocitat i, després de comprovar girant el cap o mirant pels retrovisors que hi havia diverses persones al costat de Benjamín Olalla, va accelerar de nou i va fugir sense intentar prestar-li auxili".

Per tot això, es considera el "bailaor" autor d'un delicte d'homicidi per imprudència greu, entre altres coses perquè ell mateix "va reconèixer en el judici oral que no es va adonar de la limitació de velocitat ni de l'existència d'un pas de vianants. Per tant conduïa sense posar atenció a les incidències del trànsit. Aquesta manera temerària de conduir va ser, sens dubte, la causa exclusiva que atropellés i causés la mort del vianant".

La sentència estableix també, a diferència de l'anterior, que l'artista és autor per inducció d'una simulació de delicte comesa pel seu germà Antonio, menor d'edat. Per l'audiència, el germà petit del "bailaor" va confessar que ell era l'autor de l'atropellament per la vinculació familiar que l'uneix amb l'acusat, per la diferència d'edat i per les conseqüències a nivell professional que podia tenir per a Farruquito que se sabés que era ell qui conduïa el cotxe. En aquest sentit, s'afegeix que Farruquito no va admetre la seva responsabilitat fins que un mes després se'l va detenir i se'l va interrogar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut