L'Hospitalet de Llobregat

Augmenten a cinc els casos de lipoatròfia entre els treballadors de la seu del Sistema d'Emergències Mèdiques

Els casos de lipoatròfia entre els treballadors de la seu del SEM, el Sistema d'Emergències Mèdiques, a l'Hospitalet de Llobregat, han augmentat fins a cinc. Segons ha informat l'organisme, que depèn del Departament de Salut, una quarantena d'empleats s'han sotmès a proves per confirmar si tenen la malaltia. Ara per ara, se sospita que una desena de treballadors més en podrien estar afectats i hi ha 18 casos que estan en fase d'estudi. La lipoatròfia afecta cada dia més empreses. Actualment se n'han detectat al voltant de 200 casos a l'edifici de Gas Natural de Barcelona i un centenar més en oficines de La Caixa a tot l'Estat. També se n'han diagnosticat 40 casos a la torre Agbar i a quatre treballadors del Banc de Sabadell.

Actualitzat

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha confirmat que s'ha diagnosticat un nou cas de lipoatròfia semicircular entre els treballadors de la Central de Coordinació del SEM a l'Hospitalet. Amb aquest, ja són cinc els treballadors del SEM que s'han diagnosticar amb aquest tipus de lesions relacionades amb una alta concentració d'electricitat estàtica a les oficines des del passat 2 d'abril.

Davant els primers símptomes de possibles casos de lipoatròfia semicircular, el SEM va posar a disposició dels treballadors amb sospites de possibles lesions el protocol d'actuació. Dels 43 treballadors que han passat revisió, s'ha diagnosticat lipoatròfia semircircular a cinc treballadors. A tots ells els seran aplicades les mesures pal·liatives pertinents.

El primer cas forma part de les empreses Atento i la seva diagnosi va ser confirmada el 2 d'abril. Els altres quatre casos formen part del SEM. Dels 38 treballadors i treballadores restants que es troben en diferents processos del protocol, hi ha 10 casos de sospita, i 28, en estudi.

Actualment, a la seu central del SEM presten servei un total de 354 treballadors que pertanyen a les empreses Atento, ISS, Qualytel i el mateix SEM. Des que es va detectar la problemàtica en les condicions de treball de la Central de Coordinació, la direcció del SEM va posar en marxa les mesures recomanades pel Servei de Prevenció de Megara Societat de Prevenció el dia 30 de març.

En aquest sentit, els mesuraments d'humitat realitzats des de fa un mes han donat de mitjana dins els límits recomanats. Paral·lelament, però, s'estan duent a terme mesuraments d'electricitat estàtica i termohigromètrics un cop al dia per tal de comprovar l'eficàcia de les mesures correctores, que es mantindran fins a l'estabilització total de la situació, segons han informat fonts del SEM.

La lipoatròfia afecta cada dia més empreses. Actualment se n'han detectat al voltant de 200 casos a l'edifici de Gas Natural de Barcelona i un centenar més en oficines de La Caixa a tot l'Estat. També se n'han diagnosticat una quarantena de casos a la torre Agbar de la capital catalana i a quatre treballadors del Banc de Sabadell de les demarcacions de Barcelona i Girona.

La lipoatròfia és una malaltia poc coneguda que es vincula als edificis moderns i que provoca la pèrdua de greix, sobretot a les cames.

Anar al contingut