Berlín

Augmenten a 10 els morts i a 1.000 els afectats a Alemanya per un bacteri intestinal en cogombres

Ja són deu les víctimes mortals atribuïdes a la ingesta de cogombres contaminats pel bacteri "E. coli" enterohemorràgic. El fruit és, presumptament, d'origen espanyol, segons les primeres anàlisis que es van fer de manera aleatòria a cogombres que es venien al mercat central d'Hamburg. Unes 1.000 persones estan afectades pel bacteri intestinal que provoca diarrees sagnants, quan el nombre habitual és de 900 afectats a l'any. Un 70% dels afectats són dones, diverses d'avançada edat, però una de les víctimes és una dona de 38 anys.

Actualitzat
Les autoritats sanitàries alemanyes treballen contra rellotge per trobar un tractament contra la variant de l'"E. coli" enterohemorràgic, i en alguns casos ja s'ha començat a tractar amb anticossos alguns dels malalts més greus, però els resultats no es podran confirmar fins d'aquí a unes setmanes. El portaveu del Ministeri d'Agricultura federal ha reconegut que és "probable" que n'apareguin més casos fins que no s'identifiqui "la font" del brot, i sobretot es tem que encara no s'hagi arribat al punt més àlgid de la infecció, que s'espera pels propers dies, i s'insta tots els ciutadans a extremar les precaucions d'higiene i consultar un metge immediatament quan es notin els símptomes, per exemple diarrees amb hemorràgies.

La zona més afectada és Hamburg i el nord del país, i segons sembla els cogombres contaminats s'haurien comercialitzat al mercat central de la ciutat, un important centre de distribució regional. Dos dels morts, però, s'han produït al Regne Unit, en dos persones d'origen alemany. Encara s'investiga l'origen de la partida de cogombres contaminats, es creu que seria a l'estat espanyol, però també s'han trobat cogombres contaminats en partides d'Holanda i Dinamarca, per tant també s'està treballant amb la hipòtesi si la contaminació dels vegetals s'hauria produït fora de l'estat espanyol.

També s'han detectat casos en d'altres països, com a Suècia, Dinamarca, el Regne Unit, els Països Baixos i França, tot i que la majoria eren ciutadans d'origen alemany que havien viatjat des d'Alemanya a un altre país recentment.

Anar al contingut