Augmentar les pensions i penalitzar els contractes curts, entre les mesures de Sánchez

El Consell de Ministres ha aprovat noves mesures econòmiques

Actualitzat

Les pensions s'apujaran l'any vinent un 1,6% de mitjana i un 3% les pensions mínimes i no contributives. Una mesura pont fins que, en un termini de sis mesos, es pacti el mecanisme de revalorització de les pensions lligades a l'IPC, i s'elimini definitivament l'increment que havia establert el Partit Popular del 0,25%. A més, també s'ha aprovat l'acord per compensar els pensionistes de la desviació del cost de la vida. Una paga que s'abonarà abans de l'1 d'abril.

-Augment 2019: + 1'6 - 3%
-Paga de compensació


Aquest macro-reial decret també recull acords laborals i socials pactats les últimes setmanes. És el cas de l'acord dels autònoms, per a qui s'apujarà la quota 60 euros anuals de mitjana, però a canvi milloraran les cobertures que tenen. Un increment a l'espera d'una reforma en profunditat amb què es preveu que els autònoms cotitzin en funció dels seus ingressos.

D'altra banda, s'incrementaran les multes per als empresaris que contractin falsos autònoms. Seran multats amb entre 3.000 i 10.000 euros per treballador, ja que a partir d'ara aquesta pràctica serà considerada una infracció greu. 

-Increment quota 60 €
-Falsos autònoms infracció greu

En el cas dels assalariats, el govern de Sánchez vol penalitzar l'abús de contractes de durada molt curta, de 5 dies o menys. En aquests casos, la cotització que hauran de pagar els empresaris s'encarirà del 36 al 40%. 

Penalització abús contractes curts

Tambe s'ha aprovat l'eliminació de les deduccions per a les empreses que hagin disminuït la sinistralitat laboral.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut