Bitllets i monedes d'euro (ACN)
Bitllets i monedes d'euro (ACN)

Augmenta la rendibilitat dels estalvis a Europa, però Espanya encara es manté a la cua

A la majoria de països europeus, els bancs continuen remunerant molt millor els dipòsits a un any que els espanyols

Anna FarreroActualitzat

La banca europea ja paga pels dipòsits a un any una mica més del 3%. L'espanyola, malgrat que remunera cada vegada una mica més els estalvis dels seus clients, encara queda per sota. De mitjana, a l'agost pagava un 2,34% pels dipòsits a un any.

De gran part d'aquest augment en la remuneració del passiu se'n beneficien els grans clients, els de banca privada i les empreses. Però també hi ha una part que pot afavorir els petits estalviadors. Són totes aquelles ofertes que han proliferat i que han fet, sobretot, els bancs digitals, els neobancs i les entitats més petites. Són l'estratègia utilitzada per poder captar nous clients i, també, nous recursos per després poder fer girar la roda del crèdit.

La gran banca espanyola, de moment, ha estat reticent i no ha entrat en aquesta guerra. Asseguren que, tot i la retirada gradual dels estímuls del BCE, tenen la liquiditat suficient per cobrir la demanda de crèdit que comença a debilitar-se.
 


Dels països del nostre entorn, on més es paga pels estalvis és a Bèlgica i França, on les rendibilitats ja superen el 3,5%. Itàlia i Alemanya superen el 3% i, per darrere d'Espanya, queden països com Portugal, Grècia i Irlanda.

 

Les lletres del Tresor continuen sent més rendibles

La primera subhasta d'octubre el Tresor va col·locar 4.500 milions d'euros a 6 i 12 mesos amb rendibilitats superiors al 3,8%. La demanda va ser molt alta i gairebé va duplicar l'oferta que hi havia.

Això constata que molts estalviadors continuen buscant productes que amb poc risc els assegurin una rendibilitat i compensar una mica els efectes de la inflació.
 

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaBanca
Anar al contingut