La Divisió d'Afers Interns ho investiga i el cas s'ha judicialitzat (Mossos)

Aturen unes proves de selecció als Mossos en trobar una gravadora a la reunió del tribunal

S'ha suspès temporalment la convocatòria de selecció de 10 intendents i 24 inspectors del cos

Redacció/AgènciesActualitzat

El Departament d'Interior ha parat les proves de selecció d'inspectors i intendents als Mossos després de trobar un telèfon mòbil gravant durant una reunió del tribunal avaluador, el 22 de setembre. El que no s'ha parat són les proves de comissaris.

La convocatòria que s'ha suspès temporalment, per un màxim de 15 dies, ha de permetre seleccionar 10 intendents i 24 inspectors en els Mossos d'Esquadra.

En un comunicat, la conselleria dirigida per Joan Ignasi Elena ha destacat que aquest "incident" es "va detectar a temps" i que, per tant, les "possibles irregularitats" no han tingut "cap influència" en el resultat final del procés selectiu.

La Divisió d'Afers Interns ho investiga i el cas està judicialitzat. Segons remarca el comunicat, la direcció general ja està treballant per preparar el contingut d'unes noves proves "amb més garanties de seguretat tecnològica" i confia a poder reprendre les convocatòries ben aviat i que es pugui aclarir l'autoria dels fets.

En una resolució del secretari general d'Interior, Oriol Amorós, publicada al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), es remarca que aquest incident "podria afectar els principis d'igualtat, mèrit i capacitat" i, per tant, "comportar un perjudici per a les persones aspirants".

Una vegada Interior va tenir coneixement d'aquest incident, es va acordar dictar una resolució per dur a terme les actuacions complementàries necessàries per aclarir els fets i suspendre el procés selectiu, amb la finalitat de posposar la data de la realització de la primera prova prevista, concretament dissabte que ve, 8 d'octubre.

A més, els afectats disposaran de set dies per formular les al·legacions que considerin oportunes, una vegada finalitzades les actuacions. 

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut