Personal de bombers treballant en l'habitatge on va morir un home quan excavava una rasa (Bombers Sant Antoni de Vilamajor)
Personal de bombers treballant en l'habitatge on va morir un home quan excavava una rasa (Bombers Sant Antoni de Vilamajor)
Cànoves i Samalús

Aturen les obres en què va morir un operari a Cànoves per no tenir llicència

L'Ajuntament ha obert un expedient sancionador després de la mort d'un home quan estava excavant una rasa per solucionar uns problemes d'humitat

Actualitzat

Les obres a la urbanització Ca l'Esmandia de Cànoves i Samalús en què va morir un home dissabte no tenien llicència i ni tan sols s'havia sol·licitat. Tampoc tenien projecte tècnic.

L'Ajuntament ha ordenat l'aturada de les obres i ha obert un expedient sancionador.

L'home va morir quan estava excavant una rasa a tres metres de profunditat per solucionar uns problemes d'humitat a l'habitatge. La terra va cedir i va sepultar l'operari. Els bombers van trigar més de set hores a retirar el cos.

Els altres dos homes que hi treballaven no es van fer ferides.

Els equips d'emergència desplaçats a la casa on va morir un operari dissabte
Els equips d'emergència desplaçats a la casa on va morir un operari dissabte


Zona afectada pel temporal Gloria

La casa on feien les obres és a la mateixa zona on tres cases es van ensorrar i d'altres van patir danys estructurals com a conseqüència del temporal Gloria el gener del 2020.

Ni els bombers ni l'Ajuntament relacionen els fets amb el temporal. Segons els bombers, la causa de l'accident va ser que no s'havia anat assegurant la rasa a mesura que s'excavava, cosa que va acabar causant el despreniment.

Els veïns de la zona assenyalen l'estat del subsol com la causa despreniment i fan referència a un estudi geològic que apunta que hi ha risc en parcel·les i habitatges que no van quedar afectats pel temporal.

La situació preocupa alguns veïns, que reclamen que l'administració prengui mesures per garantir la seguretat de l'àrea. Alguns d'ells ho han explicat en aquesta crònica de TV3:

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut