València

Aturat el pla urbanístic del barri valencià del Cabanyal per espoli del patrimoni

El Ministeri de Cultura ha ordenat la "suspensió immediata" del pla urbanístic del Cabanyal, que preveu dividir en dos el barri marítim de València per deixar pas a una avinguda. El govern espanyol considera que amb aquest pla l'Ajuntament de València està cometent un acte d'espoliació del patrimoni històric i atemptant contra els valors arquitectònics del barri.

Actualitzat
El govern espanyol exigeix al consistori valencià que "suspengui totes les actuacions administratives relacionades amb el pla", així com la seva execució, fins que no garanteixi el respecte al valor arquitectònic i artístic del barri del Cabanyal.

L'Ajuntament de València ha assegurat que s'ha assabentat de la notícia pels mitjans de comunicació i que decidirà com actuar un cop tingui la notificació del Ministeri de Cultura.

El govern espanyol justifica la decisió emparant-se en una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat de Madrid i en una altra ordre del Tribunal Suprem que reconeixien la competència de l'Estat en la protecció del patrimoni històric contra l'espoliació, tal com diu la Constitució Espanyola.

La desició de Cultura estaria fonamentada també en diferents informes tècnics, entre els quals destaca un del Consell Superior d'Arquitectes d'Espanya i de la Reial Acadèmia de la Història.

L'ordre del ministeri satisfaria les peticions de la plataforma Salvem el Cabanyal, que des de fa onze anys reclama la paralització d'aquesta actuació urbana. L'Ajuntament de València podria encara presentar un recurs contenciós administratiu a l'Audiència Nacional.
Anar al contingut