Els equips d'emergència s'han desplaçat al lloc de l'atropellament
Els equips d'emergència s'han desplaçat al lloc de l'atropellament (Reuters/Fabrizio Bensch)

Atropellament a Berlín: almenys un vianant mort i 10 de ferits per un cotxe

El conductor del cotxe, que s'ha encastat en una botiga d'un carrer comercial per motius encara desconeguts, està detingut

RedaccióActualitzat

Una persona ha mort i deu més han quedat ferides, sis en estat crític i tres amb ferides greus, després que un cotxe ha atropellat diversos vianants en un carrer comercial a l'oest de Berlín.

Ha passat a quarts d'onze del matí d'aquest dimecres, a prop de l'avinguda Kurfürstendamm. Un turisme de la marca Renault Clio de color gris metal·litzat ha pujat a la vorera i ha atropellat un grup de persones per causes que encara s'investiguen. Ara bé, a última hora del dia, el responsable d'Interior alemany ha apuntat que es tractaria d'un atropellament intencionat.

La víctima mortal era una mestra que acompanyava un grup d'escolars de viatge de final de curs. Entre els ferits també hi ha estudiants del grup, provinent de la ciutat de Hessen, al centre d'Alemanya.

Els investigadors han localitzat a l'interior del vehicle una carta del conductor on anticipava la seva acció, segons l'agència DPA. Una font citada pel diari Bild assegura que "sens dubte no és un accident", encara que per ara no hi ha constància que hi hagi motius polítics i es parla d'un "homicida".

El vehicle ha quedat enclastat en un a botiga d'aquest carrer comercial
El vehicle ha quedat encastat en una botiga d'aquest carrer comercial (Reuters/Fabrizio Bensch)

El conductor del vehicle està detingut i, entre altres coses, la policia ha escorcollat casa seva i investiga el seu entorn.

Ha passat en una concorreguda zona comercial de la capital alemanya i, com s'observa en les imatges, el vehicle s'ha encastat en una botiga. El cotxe havia tornat a la calçada després de l'atropellament i ha tornat a pujar-hi abans de xocar contra l'aparador.

L'atropellament ha deixat una trentena de ferits
L'atropellament ha deixat una trentena de ferits (Reuters/Fabrizio Bensch)

Els equips d'emergències mèdiques i els bombers s'han traslladat al lloc amb uns 60 efectius per atendre les víctimes.

L'atropellament ha passat molt a prop del punt on, ara fa cinc anys, un camió de grans dimensions es va encastar contra una multitud prop d'un mercat nadalenc. Va causar 11 morts i una quarantena de ferits. En aquell cas, es va tractar d'un atemptat jihadista.

Aquesta vegada se sospita que també podria ser un atemptat, però de moment només se sap que el conductor del vehicle era una persona de 29 anys, amb nacionalitat alemanya i armènia, i que la policia l'està interrogant.

ARXIVAT A:
Alemanya
Anar al contingut