L'avió en flames en l'aterratge d'emergència (EFE)
L'avió en flames en l'aterratge d'emergència (EFE)
Moscou

41 morts en un aterratge d'emergència d'un avió en flames a Moscou

L'aparell tornava a l'aeroport, d'on s'acabava d'enlairar, per fer un aterratge d'emergència

RedaccióActualitzat

Un avió en flames ha hagut de fer un aterratge d'emergència a l'aeroport de Xeremétievo, el més important de Moscou. És un avió de passatgers Sukhoi Superjet-100 de la companyia russa Aeroflot. Hi ha almenys 41 morts. Un total de 78 persones anaven a bord. 

L'aparell s'ha incendiat durant un accidentat aterratge d'emergència a l'aeroport.

L'avió, construït fa només un any, acabava d'enlairar-se i s'ha vist obligat a aterrar. Ho ha intentat en dues ocasions. A la segona tempativa el tren d'aterratge ha picat amb la pista, i després ho ha fet la cabina del pilot. Un espectacular incendi a bord ha obligat els passatgers a escapar-se de l'avió a través d'un tobogan d'evacuació.

La rampa de salvament ha permès els passatgers i tripulants allunyar-se de les flames.

 

L'avió accidentat, aquest matí, a l'aeroport de Moscou (EFE)​


L'impacte d'un llamp, possible causa

Entre les 41 víctimes mortals hi ha dos menors i un membre de la tripulació.

Segons algunes fonts, una de les causes més probables per les quals el pilot va decidir tornar a l'aeroport podria ser l'impacte d'un llamp a l'aparell. Això hauria afectat el funcionament dels equips de l'aeronau.

El Sukhoi Superjet-100 és el primer avió civil dissenyat a Rússia després de la caiguda de l'URSS. En els últims mesos és un model que ha tingut alguns incidents. Fa unes setmanes, un dels aparells no es va poder enlairar per cobrir la ruta entre Moscou i Voronej arran d'una "incidència tècnica". Pocs dies abans, un altre avió es va veure obligat a tornar a l'aeroport de la capital russa per esquerdes al parabrisa.

La companyia irlandesa CityJet, l'única que, tret de Rússia, operava els SSJ-100 a Europa va renunciar al seu ús el gener passat.

Anar al contingut