La història de Marvia Malik és una història de superació i lluita pels drets de les persones LGTBIQ+
La història de Marvia Malik és una història de superació i lluita pels drets de les persones LGTBIQ+
Pakistan

Atempten contra Marvia Malik, primera transsexual que presenta un informatiu al Pakistan

La presentadora, que havia rebut reiterades amenaces de mort pel seu activisme, ha sobreviscut al tiroteig

Marvia Malik, la primera presentadora trans d'un espai informatiu al Pakistan, ha estat víctima d'un atemptat amb arma de foc. Dijous dos individus van disparar contra Malik quan sortia d'una farmàcia a la ciutat de Lahore, segons informa una televisió del país. Per sort, la presentadora ha sobreviscut i les autoritats han posat protecció policial al seu domicili.

La presentadora i activista pels drets dels transsexuals havia rebut reiterades amenaces de mort després de posicionar-se a favor de la Llei de Protecció dels Drets de les Persones Transsexuals que el Pakistan va aprovar el 2018.

Aquesta llei reconeix els drets dels ciutadans a triar la seva identitat de gènere i ha rebut crítiques des dels sectors més conservadors del país, que consideren que obre una porta al matrimoni homosexual.

El Consell d'Ideologia Islàmica de Pakistan --màxim òrgan religiós del país-- va carregar aquest mes de setembre contra aquesta llei i va sentenciar que "no està en línia amb la xaria, la llei islàmica" perquè "alguns dels seus principis són incompatibles amb els principis islàmics".

Malik ha declarat a la policia que feia temps que rebia amenaces de mort i atribueix l'atac al seu activisme a favor dels drets de les persones LGTBIQ+. Havia fugit de Lahore per por a aquestes amenaces, però havia retornat a la seva ciutat per sotmetre's a una operació quirúrgica quan la van atacar.

Una història de superació

La periodista Marvia Malik havia trencat barreres en un país islàmic i conservador com el Pakistan en convertir-se en la primera dona transsexual de presentar un programa a la televisió nacional Kohenoor.

Es va estrenar presentant un espai informatiu nocturn el 2018. En aquell moment va declarar que ho feia orgullosa de poder ajudar a integrar a una comunitat que "viu relegada a la foscor i a la violència en una societat conservadora". Va ser la culminació d'una lluita d'anys per demostrar que les transsexuals podien destacar en qualsevol lloc de feina "si reben oportunitats".  

La història de Marvia Malik és una història de superació i lluita pels drets dels transsexuals. La seva família la va torturar durant anys i la va obligar a quedar-se tancada a casa quan era petita. Però ella va aconseguir estudiar, allunyar-se de la família, estudiar periodisme i aconseguir el seu gran somni: convertir-se en presentadora d'un informatiu.

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Pakistan
Anar al contingut