L'atac amb pintura ha tacat tres de les deu cares que retrata el mural
L'atac amb pintura ha tacat tres de les deu cares que retrata el mural (EFE/ Fernando Villar)

Ataquen una rèplica del mural feminista que Madrid volia esborrar, 24 hores abans del 8M

L'obra ha aparegut tacada de pintura, just després de la visita, aquest dissabte, de la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo

RedaccióActualitzat

Un mural feminista d'Alcalá de Henares ha aparegut vandalitzat aquest diumenge al matí, 24 hores abans del 8 de març. L'obra és una rèplica del que l'Ajuntament de Madrid volia esborrar a Ciudad Lineal.

El mural recull imatges de deu dones pioneres com Clara Campoamor, Ana María Matute, Margarita Salas, Blanca Fernández Ochoa, María Zambrano, María Isidra de Guzmán, Caterina d'Aragó, Dolors Aleu, Francisca de Pedraza i Gata Cattana.

L'obra ha aparegut tacada de pintura, just després de la visita, aquest dissabte, de la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo.

La pintura ha tacat les cares de María Zambrano, filòsofa i escriptora; Isidra de Guzmán, primera dona amb títol de doctora d'Alcalá; i la diputada al Congrés durant la II República Clara Campoamor, impulsora del vot femení a Espanya.

L'Ajuntament ja ha anunciat que restituirà el mural feminista. I la policia local busca els autors dels fets, segons ha informat l'alcalde, Javier Martínez Palacios.

La rèplica va ser encarregada a sis artistes locals per l'Ajuntament d'Alcalá de Henares.

L'acte vandàlic arriba després de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) de ratificar la prohibició de les concentracions convocades pel 8M.

La ministra Calvo ha reaccionat a l'atac assegurant que "no s'esborraran les dones de la història":

 

ARXIVAT A:
8MFeminismeComunitat de Madrid
Anar al contingut