Zumarraga

Atacada la seu del PSE a Zumarraga

Després del rebrot de la kale borroka d'aquest cap de setmana al País Basc, avui hi ha hagut un nou episodi de violència al carrer. Un grup de desconeguts ha llançat aquesta matinada un còctel Molotov contra la seu del Partit Socialista d'Euskadi a la localitat guipuscoana de Zumarraga. L'artefacte ha provocat un petit incendi que ha ennegrit la façana del local.

Actualitzat

El Partit Socialista d'Euskadi ha condemnat amb rotunditat el rebrot de la kale borroka i l'últim atac, aquesta matinada, contra la seva seu a Zumarraga. El secretari general dels socialistes bascos a Guipúscoa, Miguel Buen, ha exigit al portaveu de la il·legalitzada Batasuna, Arnaldo Otegi, que aturi aquest sense sentit i que "tregui la violència dels carreres, tal com va prometre fa gairebé dos anys a Anoeta".

"La paciència dels socialistes s'està acabant cada cop que ataquen les nostres seus, però el que ens sembla més greu i més perillós és que a cop de còctel Molotov s'està frustrant la fe que l'opinió pública té en el procés de pau", ha sentenciat Buen. El dirigent socialista ha afegit que "Batasuna està demostrant en aquests set mesos que no està preparada per al procés de pau", ja que "des de fora dóna la sensació que segueix tutelada per ETA i és incapaç de trencar amb la mordaça de la violència".

Anar al contingut