AT&T es convertirà en l'operadora de mòbils més gran dels Estats Units.
AT&T es convertirà en l'operadora de mòbils més gran dels Estats Units. (Foto: Reuters)
Estats Units

AT&T compra T-Mobile USA i s'esdevé l'operadora de mòbils més gran dels EUA

L'operadora nord-americana de telefonia AT&T comprarà l'empresa T-Mobile USA, que fins ara pertanyia a Deutsche Telekom. Com a resultat de l'acord, AT&T es convertirà en l'operadora de mòbils més gran dels Estats Units. La transacció, valorada en 39.000 milions de dòlars, es farà efectiva quan obtingui el vistiplau de les autoritats reguladores.

Actualitzat
Canvis en el sector de la telefonia mòbil. AT&T comprarà a l'alemanya Deutsche Telekom l'empresa T-Mobile USA. L'operació està valorada en 39.000 milions de dòlars, 27.500 milions d'euros. El gruix s'abonarà en efectiu, 25.000 milions de dòlars, i la resta en accions.

La fusió entre la segona i la quarta operadora de mòbils dels Estats Units convertirà l'empresa resultant en la líder del sector d'aquest mercat. D'aquesta manera, recuperarà el primer lloc en el sector de la telefonia mòbil que va perdre el 2009 a mans de Verizon. Es tracta, a més, d'una de les fusions més grans realitzades els últims anys que, segons es calcula, tindrà més de 130 milions d'usuaris. I és que unirà els 95,5 milions de subscriptors que té AT&T amb els 33,7 milions d'usuaris de T-Mobile.

Els consells d'administració de les dues firmes ja han donat el vistiplau a l'operació. Ara, falta que ho facin les autoritats reguladores.

AT&T espera tancar l'operació, que permetrà a les dues empreses complementar les seves xarxes tecnològiques, en el termini d'un any. Com a part de la transacció, Deutsche Telekom es quedarà amb un 8% d'accions d'AT&T i un lloc al consell d'administració de la nord-americana.

La indústria de telefonia mòbil als Estats Units és una de les més competitives del món i en la qual la majoria dels consumidors pot elegir entre quatre i cinc operadores.

Anar al contingut