Personalitats a l'acte d'Astra Zeneca sobre el llegat de Josep Baselga, amb la ministra Nadia Calviño, la delegada del govern espanyol, Ma…
Personalitats a l'acte d'Astra Zeneca sobre el llegat de Josep Baselga, amb la ministra Nadia Calviño, la delegada del govern espanyol, Maria Eugènia Gay, el tinent d'alcaldia Jaume Collboni, i el jugador de bàsquet Ricki Rubio, entre altres.

AstraZeneca i Vall d'Hebron col·laboraran en la recerca contra el càncer seguint el llegat de Josep Baselga

ACN Barcelona - La companyia farmacèutica britànica AstraZeneca ha anunciat aquest dilluns que invertirà uns 6 milions d'euros en un programa d'investigació sobre el càncer juntament amb el Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) i en el marc del projecte iniciat pel doctor Josep Baselga, mort el març del 2021, que havia treballat a les dues institucions. La companyia ho ha explicat durant la trobada institucional 'El compromís d'AstraZeneca per promoure el talent científic. Fent realitat el llegat del Dr. Baselga', amb l'objectiu de donar a conèixer i posar en valor el paper que representen Catalunya i Espanya en la recerca i el desenvolupament científic de la companyia i reforçar el seu compromís amb la promoció del talent científic local.

L'acte ha comptat amb la presència del CEO mundial d'AstraZeneca, Pascal Soriot, la vicepresidenta executiva de R+D en Oncologia d'AstraZeneca, Susan Galbraith, i el president de la companyia a Espanya, Rick R. Suárez.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha remarcat el lideratge de Catalunya en la recerca biomèdica, i ha agraït l'aportació d'AstraZeneca. Aragonès ha dit que Catalunya és "ambiciosa i inconformista" en aquest camp, i espera que la recerca feta aquí sigui reconeguda per la seva "solidesa i qualitat".

El primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha dit que Barcelona té vocació de generar, atreure i retenir talent i "té la sort de ser una ciutat atractiva". "Barcelona està preparada per acollir aquest talent i per convertir projectes en realitats tangibles" tant en inversions de capital com en investigació i projectes innovadors tecnològics.

La ministra d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha destacat el lideratge d'Espanya i Catalunya en recerca biomèdica i ha remarcat la importància d'aprofitar els fons europeus Next Generation per aprofundir encara més en aquest àmbit, sobretot amb el segon dels 11 PERTE impulsats pel govern espanyol, dedicat a la salut d'avantguarda.

El conseller delegat mundial d'Astra Zeneca, Pascal Ariot, també ha remarcat la importància de Barcelona, Catalunya i Espanya en la investigació biomèdica, també per a la seva empresa, que dedica molts recursos a la recerca contra el càncer però també a les malalties minoritàries. Així, el president de la companyia a Espanya, Rick R. Suárez, ha remarcat que la filial espanyola és la segona en assajos a nivell mundial, només per darrere de la seu a Estats Units, amb més de 300 assajos en marxa en hospitals espanyols, 64 dels quals iniciats el 2021.

En el marc de l'esdeveniment s'ha dut a terme una taula rodona, moderada pel periodista i biògraf de Baselga, Josep Corbella, en la qual han intervingut Josep Tabernero, director del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO); Enriqueta Felip, presidenta de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM); l'oncòloga mèdica del VHIO Silvia Garriga, vídua de Baselga; Ramón Reyes, president de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC); i Ricky Rubio, jugador de bàsquet de l'NBA i president de The Ricky Rubio Foundation, centrada també en el càncer.

L'acte, celebrat al Museu Marítim, també ha comptat amb la presència, com a públic, del conseller d'Economia de la Generalitat, Jaume Giró, l'exconsellera de Salut i vicepresidenta del Parlament, Alba Vergés, el líder del PSC, Salvador Illa, i el del PP català, Alejandro Fernández, i l'exsecretari general de Salut Marc Ramentol, entre altres.

Anar al contingut